dinsdag 29 oktober 2019

Nelson Shoe Facts

Wist je dat er heel veel leuke schoenenweetjes zijn? In dit blog vertel ik je de meest leuke, gekke en bizarre feitjes over schoenen!

1. Mannen waren de eersten die ooit hakken droegen
In de 10e eeuw waren hakken nodig zodat de voeten niet uit de beugels schoten tijdens het rijden op een paard. Vroeger was het hebben van een paard een teken van welvaart en rijkdom, waardoor het dragen van hakken automatisch een symbool werd van een hoge sociale status en rijkom van een man.
2. Sneakers are for sneaking
Heb jij je ooit afgevraagd waar de term 'sneakers' vandaan komt? Deze benaming ontstond al eind 1800, toen schoenen met rubberen zolen werden bedacht. Doordat de schoenen een zool van rubber hadden, maakten ze het voor het eerst mogelijk om ongehoord rond te lopen of 'sneaken'. Zo kregen de sneakers hun naam, die we nu nog steeds gebruiken.
3. Twee linkervoeten
Je zou het misschien niet zeggen, maar tot 1818 liep iedereen op twee linkervoet schoenen. Er bestond geen verschil tussen schoenen voor de linker- en rechtervoet. De allereerste schoen werd gemaakt in Philadelphia. Tot dan toe was comfort duidelijk nog niet aan de orde, au!
4. Gerstekorrels als schoenmaat
Heb je je ooit afgevraagd waar schoenmaten vandaan komen? In het Romeinse Rijk gebruikten schoenmakers gerstekorrels op voeten op te meten. De schoenmaten die we tegenwoordig kennen stammen nog steeds af van de Romeinse gerstekorrels.
5. Wereldrecord
Dacht je soms dat jouw schoenencollectie de spuigaten uitliep? Volgens Guinness World Records heeft Darlene Flynn de grootste schoenenverzameling ter wereld. Ze kocht maar liefst 16.400 paar in 12 jaar, ter waarde van meer dan 500.000 dollar!
6. Jouw schoenenverslaving is genetisch bepaald
Als een vrouw schoenen koopt ontstaat er een reactie in de 'verzamelplek' van haar brein. En aangezien mannen jagers waren en vrouwen verzamelaars, is het dus helemaal niet jouw eigen schuld dat je zoveel mogelijk schoenen wilt verzamelen.
7. Te kleine schoenen
Maar liefst 42% van de vrouwen koopt haar schoenen weleens te klein. Waarom? Omdat ze zo mooi zijn.

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer