dinsdag 23 oktober 2018

Musthave: Chelsea boots

Je herkent ze misschien wel... The Beatles traden er al in op en veel andere bekende artiesten zijn ermee gespot. Het gaat hier natuurlijk over de klassieke chelsea boots. De klassieke instap enkellaarsjes met aan beide zijkanten elastiek en een labeltje aan de achterkant om er lekker makkelijk in te komen. De twee grootste kenmerken van deze boots zijn dan ook tijdloos en comfortabel.

Oorsprong
De chelsea boots werden al gedragen in de tijd van de Engelse koningin Victoria. De boots werden toen vooral gedragen door wandelaars en ruiters. In deze tijd hadden de boots ook nog een andere naam, Paddockboots. Later, in de jaren vijftig liepen er ook veel kunstenaars en filmregisseurs op. Vooral in Engeland in de Londense wijk Chelsea. Deze groep mensen kregen al snel de naam chelsea set. Daar is eigenlijk de naam chelsea boots uit ontstaan. Vanaf de jaren vijftig zijn veel ontwerpers met de schoenen gaan spelen waardoor je nu heel veel verschillende modellen ziet. Bijvoorbeeld rond 1960 zag je The Rolling Stones en The Beatles vaak optreden met de chelsea boots. Alleen zag de hak er iets anders uit. Ze hadden er namelijk een iets schuinere hak onder. Ookwel de Cuban hak genoemd.

How to wear them
Tegenwoordig zie je de boots ieder jaar weer terug komen en ieder jaar weer net iets anders waardoor ze goed bij de trends van dat jaar passen. De klassieke boots woorden door mannen en vrouwen gedragen.

Mannen
Voor mannen zijn de boots heel leuk onder een spijkerbroek met een leuke blouse of trui erop. Je hebt ze van verschillende merken en in verschillende kleuren. Als je net iets anders wilt dan andere is deze bijvoorbeeld heel leuk van het merk Greve. Toch een nette boot maar met een leuk werkje erin verwerkt en het elastiek en het leer hebben een andere kleur. Ga je toch liever voor iets stoers is deze van Dr. Martens of deze van Timberland misschien meer iets voor jou. Ook als je een goed voetbed nodig hebt of met steunzolen zit zijn er leuke chelsea boots. Ecco heeft er dit seizoen veel leuke modellen tussen zitten. Dit model bijvoorbeeld. Hij is iets grover maar dat maakt hem lekker stoer. Ook voor de wat nettere mannen onder ons heeft Ecco er leuke modellen tussen zitten. Deze van suède of dit model van gladleer.  

Vrouwen

Ook voor vrouwen zijn er veel varianten. Je hebt de chelsea boots tegenwoordig namelijk ook met een iets hogere hak eronder. Een stoere dikke hak zoals dit model van Nelson of dit bruine model van Ara. Als je liever voor plat gaat zijn er natuurlijk ook genoeg modellen. Zowel stoer als iets netter. Vooral Timberland en Dr. Martens hebben hele stoere modellen die je leuk kan combineren met een jeans maar ook onder een stoer jurkje of rokje staan ze leuk. Als je liever voor iets netter gaat maar toch iets aparts wil is dit model van Nelson misschien wel iets voor jou. Het model geeft een chique uitstraling maar de studs op de neus en aan de zijkanten geven het toch net die aparte twist aan de boot.

Er zijn nog veel meer modellen met ieder zijn eigen uitstraling. Dus als je benieuwd bent naar de andere boots kom dan gewoon even langs in een van onze winkels of snuffel lekker rond op onze site.

Geschreven door

Lianne

Lianne

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag