maandag 01 februari 2021

Zo haal jij alles uit je wandeling!

Staat er een fijne wandeling op de planning? Dan wil je hier natuurlijk alles uithalen en zorgen dat je gemakkelijk aan die 10.000 stappen komt! Met dit stappenplan gaat dit helemaal goedkomen. Lees je mee?

 1. Comfortabele schoenen
  De eerste stap is natuurlijk het kiezen van een paar comfortabele wandelschoenen. Welke schoenen het meest geschikt zijn, ligt natuurlijk aan waar je gaat wandelen. Zorg er in elk geval voor dat ze goed zijn uitgelopen, voor je er lange afstanden mee gaat wandelen. Zo voorkom je pijnlijke voeten en blaren. Zijn de schoenen die je wilt dragen nog niet helemaal uitgelopen, maar wil je ze toch aan? Plak dan pleisters op de plekken waar wrijving kan ontstaan. Voorkomen is beter dan genezen!
 2. De juiste sokken
  Een paar goede sokken kunnen een wereld van verschil maken. Ga voor speciale wandelsokken die naadloos zijn en transpiratievocht opnemen. Voordeel hiervan is, dat dit soort sokken veel wrijving voorkomen. Deze wrijving zorgt vaak voor blaren, en dat wil je natuurlijk niet. Ben je nog een beginnende wandelaar, kies dan voor katoenen sokken. Ook hierin transpireren je voeten een stuk minder!
 3. Een makkelijke tas
  Ook het kiezen van de juiste tas kan bijdragen aan een fijne wandeling. Kies voor een rugtas als je meerdere spullen wilt meenemen, maar sleep niet onnodig extra gewicht mee tijdens je wandeling. Een praktisch schoudertasje is ook een goede keuze. Hier past minder in, en zo voorkom je meteen dat je teveel meeneemt.
 4. Goede voorbereidingen
  Een goed begin, is het halve werk. Zorg er dan ook voor dat je altijd voldoende water bij je hebt in een handige fles. Het is belangrijk om goed te drinken, zodat je tijdens het wandelen niet uitdroogt. En, zorg er daarnaast voor dat je goed bent uitgerust voor je op pad gaat! Zo heb je genoeg energie en kan je het maximale uit je wandeling halen!
 5. Vraag niet teveel van jezelf
  Net als alle soorten sport, moet je wandelen ook opbouwen. Bouw het lopen van afstanden rustig op en geef je lichaam tijd om te wennen. Zo kom je al snel aan je 10.000 stappen per dag!

Alle punten van het stappenplan afgevinkt? Dan ben jij er helemaal klaar voor. Zet je stappenteller aan en gaan! Veel plezier.

Geschreven door

Amber

Amber

Blogger, Marketing medewerker