Zo haal jij alles uit je wandeling!

Staat er een fijne wandeling op de planning? In deze blog lees jij hoe je hier het meeste uithaalt!

Staat er binnenkort een fijne wandeling op de planning? Dan wil je hier natuurlijk alles uithalen en zorgen dat je gemakkelijk aan die 10.000 stappen per dag komt! Met dit stappenplan gaat dit deze zomer helemaal goedkomen. Lees je mee?

Het juiste type schoenen

Welke schoenen je aantrekt hangt natuurlijk af van het type wandeling dat je gaat maken. Ga je lopen op ruige terreinen, kies dan voor echte wandelschoenen van bijvoorbeeld Grisport. Hiermee ben je van ultieme ondersteuning en comfort bij het lopen. Voor een lange wandeling door de start ben je al voorzien met de schoenen van On Running, die licht van gewicht zijn en dankzij de demping fijn om op te lopen zijn. Voor een ommetje bij jou in de buurt, zijn de sneakers van Skechers ook een goede keuze. Deze zijn in allerlei kleurtjes te krijgen en zijn ook nog eens heerlijk om op te lopen! Is het nou écht een warme dag, kun je ook altijd nog kiezen voor de sandalen van ECCO of Teva.

De juiste sokken

Een paar goede sokken kunnen een wereld van verschil maken. Ga voor speciale wandelsokken die naadloos zijn en transpiratievocht opnemen. Het voordeel hiervan is, dat dit soort sokken veel wrijving voorkomen. Deze wrijving zorgt vaak voor blaren, en dat wil je natuurlijk niet. Ben je nog een beginnende wandelaar, kies dan voor katoenen sokken. Ook hierin transpireren je voeten een stuk minder dan in synthetische stof!

Een makkelijke tas

Ook het kiezen van de juiste tas kan bijdragen aan een fijne wandeling. Kies voor een rugtas als je meerdere spullen wilt meenemen, maar sleep niet onnodig extra gewicht mee tijdens je wandeling. Een praktisch schoudertasje is ook een goede keuze. Hier past minder in, en zo voorkom je meteen dat je teveel meeneemt.

Goede voorbereidingen

Een goed begin, is het halve werk. In de zomer is het dan ook extra belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd voldoende water bij je hebt in een handige fles. Het is belangrijk om goed te drinken, zodat je tijdens het wandelen niet uitdroogt. Met het warme zomerzonnetje op je huid, kan dit namelijk sneller gebeuren dan je denkt. En, zorg er daarnaast voor dat je goed uitgerust bent voordat je op pad gaat! Zo heb je genoeg energie en kan je het maximale uit je wandeling halen!

Vraag niet teveel van jezelf

Net als alle soorten sport, moet je wandelen ook opbouwen. Bouw het lopen van lange afstanden rustig op en geef je lichaam tijd om hieraan te wennen. Zo kom je al snel aan je 10.000 stappen per dag!

Alle punten van het stappenplan afgevinkt? Dan ben jij er helemaal klaar voor. Zet je stappenteller aan en gaan!