woensdag 12 juli 2017

Zomertrend: branded, patched & printed

Het is geen verrassing meer dat veel trends een comeback maken. Zo zijn ook de schoenen met grote merknamen, printjes en patches geen vreemde gezichten meer in het straatbeeld. Lang was ‘less is more’ het fashionstatement, maar dit verschuift langzaamaan naar de achtergrond. 

nelson-blog-nelson-zomertrend-branded-patched-printed-2.jpg Branded
Hoe groter en hoe zichtbaarder hoe beter! Merknamen mogen weer gezien worden. Waar eerst een kleine merknaam soms al te veel was, kan het nu niet gek en groot genoeg.Calvin Klein weet met deze trend wel raad en heeft te gekke sneakers in de collectie waar hun merknaam op pronkt. De sneakers zijn zowel in het zwart als in het wit verkrijgbaar, en dit maakt dat je ze eigenlijk overal bij kan dragen. Natuurlijk is het wel zaak de rest van de outfit iets rustiger te houden qua merknamen, zodat er geen overdosis merken in je outfit ontstaat. Zo kun je de hoge sneakers met platformzool bijvoorbeeld combineren onder een stoere spijkershort of juist onder een vrouwelijk jurkje.

Patched

Ook de patches zijn weer helemaal terug van weggeweest. Eerst op kleding, maar ook de schoenen moeten er aan geloven. De gave sneakers van Nelson hebben een vrouwelijke bloemenprint patch op de zijkant voor een subtiel effect. Het geeft je sneakers net die extra touch en zomerse feel door de vrolijke kleurtjes. Ook deze sneakers zijn helemaal hip voor onder jouw festival outfit met stoere spijkerjas (met patches én scheuren) of leer rokje.  Printed
Printjes, je houdt ervan of je ziet ze liever gaan dan komen. Ze zijn er echter in allerlei verschillende soorten en dit maakt het juist zo leuk om ze toch te gebruiken in je outfits! Mixen en matchen met printjes kan ontzettend zomers en leuk zijn, maar let ook hier op voor een overdosis. Het fashionstatement ‘less is more’ komt hier op een andere manier toch weer om te hoek kijken, want een beetje gek kan prima, maar pas op dat het niet te veel wordt! La Strada heeft bijvoorbeeld hele leuke sterrenprint sneakers in de collectie. Sterren zijn op dit moment een populaire print en maken van jouw schoenen echte eyecatchers. Ook zijn er natuurlijk genoeg leuke espadrilles te vinden met aztec-, streepjes- of dierenprintjes. Deze schoenen zijn ideaal voor de tijd van het jaar!

Met deze zomertrend maak je jouw outfit net even specialer, want natuurlijk mogen jouw schoenen gezien worden! Wees niet bang om eens iets anders uit te proberen en misschien een beetje uit je comfortzone te stappen, want wie weet hoe leuk dit uitpakt! Kom gezelling langs in een van onze winkels om deze vrolijke schoenen eens aan te proberen. 

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag