dinsdag 17 juli 2018

Zomerongemakken voorkomen of verhelpen

Tijdens de zomer ben je met het mooie weer vaak meer buiten als binnen te vinden. Een fijne wandeling over het strand of door het bos, een dagje pretpark of shoppen; tijdens deze tijd van het jaar worden je voeten ook meer belast. Door dit vele lopen kun je sneller last krijgen van blaren en zweetvoeten. In dit blog laat ik je weten hoe je deze 2 meest voorkomende problemen kunt voorkomen/verhelpen.

Blaren
Blaren, je hebt er vast wel eens last van gehad, of misschien nogsteeds. Heel vervelend natuurlijk, maar er is genoeg tegen te doen!

- Zorg ten eerste voor en paar goed passende wandelschoenen als je er echt een dagje op uit gaat, bijvoorbeeld deze van Ecco.
- Loop je schoenen een tijdje in, ga niet meteen op je nieuwste stappers een dagje naar een pretpark.
- Talkpoeder! Strooi een beetje talkpoeder in je schoenen en over je voeten voordat je gaat lopen, dit voorkomt zweten en dus ook blaren.
- Plak gevoelige plekken af met sporttape.
- Draag ook in de zomer sokken! Het liefst een paar zonder naadjes en die perfect passen. Er zijn ook speciale wandelsokken te koop, kijk hier ook eens naar!
- Verwijder eelt. Dit kan met een puimsteen of andere eeltvijltjes, maar verwijder niet te veel. Eelt dient namelijk ook als bescherming.

Zweetvoeten
De een heeft er wat meer last van dan de ander, maar ik heb hier wat tips voor je op een rijtje.
- De Bama Sneaker Fresh. Met deze spray houdt je jouw schoenen fris en vrij van bacteriën.
- Azijn is je beste vriend. Meng een flinke scheut azijn met warm water en laat je voeten hier zo’n 10 minuutjes in weken. Azijn is zo zuur dat bacteriën hierin niet kunnen overleven, en je af bent van nare geurtjes
- Draag alleen schoenen van echt leer en vooral geen synthetisch leer. Echt leer zorgt ervoor dat je schoenen beter kunnen ademen, en hiermee voorkom je dus zweetvoeten
- Draag katoenen sokken, deze nemen het vocht op.
- Droog je voeten na het wassen goed af!

Geschreven door

Isa

Isa

Blogger, Medewerkster Nelson Julianadorp