Zo draag je pumps!

Waar ze voor de één onmisbaar zijn in de garderobe, zijn ze voor de ander een verschrikkelijke nachtmerrie: pumps. Toch heeft iedere vrouw wel een paar in haar kast staan. Voor dagelijks gebruik op kantoor, voor een chic diner of misschien draag je ze wel alleen tijdens écht bijzondere gelegenheden zoals een bruiloft. Wij geven je tips en advies!

Kies het juiste model
Doordat er zo veel verschillende soorten zijn, is er gelukkig voor iedereen passende pump te vinden. Draag je pumps voor het eerst? Begin dan rustig aan en kies voor een model met een dikkere en vooral niet te hoge hak. Begin bij 2 tot maximaal 6 cm. Gaat jouw voorkeur toch uit naar een mooie hoge hak? Ga dan op zoek naar een pump met blokhak of sleehak. En ben je al een gevorderde pump-drager? Dan kun jij prima uit de voeten met een hoge naaldhak.

Draagtips
Pumps staan niet per se bekend als comfortabele schoenen. Toch zijn er een hele hoop trucs om comfortabel en vooral goed op pumps te kunnen lopen. Begin allereerst bij de juiste maat. Het is belangrijk dat je pumps niet glippen of juist knellen. Zijn je pumps toch nét iets te groot, leg er dan een extra zooltje in. Ook zijn er gel pads te koop die je in je pumps kunt plakken voor opvulling of extra comfort.

De bal van je voet krijgt het tijdens een wandeling op pumps vaak zwaar te verduren. Let daarom ook op de dikte van de zool en het voetbed. Hoe dikker de zool, hoe beter je pumps zullen zitten.

Geef je voeten af en toe even pauze. Zit je op kantoor, trek dan gerust even je schoenen uit tijdens het beantwoorden van je e-mails. Ben je de hele dag aan de wandel of dans je de sterren van de hemel op een feestje? Wissel je schoenen dan om de zoveel tijd even om voor comfortabele schoenen zoals sneakers of platte instappers.

Heel belangrijk: zet kleine stappen. Hierdoor hoeft je voet zich minder ver uit te strekken en zal je minder snel last krijgen van zere voeten. Daarnaast ziet het er ook een stuk charmanter uit!

Wist je dat…
Niet vrouwen, maar mannen waren de eersten die hakken droegen! Vroeger droegen ze deze schoenen, zodat ze beter in de stijgbeugel van een paard konden blijven zitten. Daarbij was het ook een teken van ‘klasse’.

Door je derde en vierde teen in te tapen hou je het langer uit op je hoge hakken. De bal van je voet wordt door deze truc minder belast. Dus pak dat plakband maar uit de kast!

Wil je langer lijken? Draag dan pumps met een spitse neus. Deze verlengen als het ware je benen, waardoor ze ook nog eens slanker lijken!

Inspiratie
Heb je een prachtpaar gescoord, maar heb je outfit inspiratie nodig? Volg ons dan ook op Instagram en Pinterest!

nelson-blog-nelson-zo-draag-je-pumps-2.jpg nelson-blog-nelson-zo-draag-je-pumps-3.jpg