donderdag 3 augustus 2017

What to wear: schoenen voor het trouwseizoen!

Ring ding dong… het trouwseizoen is weer geopend en the wedding bells klinken dan ook regelmatig in de zomerse maanden van het jaar. Natuurlijk wil je feestelijk verschijnen op deze speciale dag en dus moet er een outfit worden uitgezocht. En bij een outfit horen natuurlijk ook een paar schoenen die je look compleet maken. Ja, ik wil… 

nelson-blog-nelson-what-to-wear-schoenen-voor-het-trouwseizoen-2.jpg Voor de dames
Dames pakken voor de speciale gelegenheden vaak uit met een mooi jurkje of een elegant broekpak. Om de outfit af te maken zijn een paar pumps natuurlijk altijd goed. Kies bijvoorbeeld voor een paar met een blokhak voor wat extra comfort. Mochten de temperaturen het toelaten, dan kan er natuurlijk ook worden gekozen voor een paar sandalen met hak óf sleehak. De sleehak biedt iets meer stevigheid, zodat je tot in de late uurtjes mee kan dansen met het bruidspaar. Mocht je toch niet zo’n fan zijn van een paar hakken, dan zijn ballerina’s natuurlijk ook altijd goed. Nieuw dit seizoen zijn de loafers! Deze nette schoentjes staan niet alleen feestelijk, maar zijn ook nog eens comfortabel en verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren.

Tip: Ga je naar een strandbruiloft? Kies dan altijd voor een paar schoenen die je gemakkelijk uit kunt trekken, want met hakken in het zand lopen is vaak geen beginnen aan. Ook grote stukken over het gras lopen gaat vaak niet goed met dunne hakken. Kies voor een paar sleehakken of een blokhak, zodat je je enkels niet verzwikt. Ook kun je eventueel een paar ballerina’s van Butterfly Twist meenemen. Deze zijn flexibel en opvouwbaar en dus gemakkelijk mee te nemen.

Naast schoenen maken ook de accessoires de outfit van de dames helemaal af. Een grote tas meeslepen naar een bruiloft is niet handig, dus het is gemakkelijker om te kiezen voor een clutch van Pauls Boutique of een subtiel schoudertasje van Valentino. Deze zijn net groot genoeg om al je essentials te kunnen meenemen, maar niet zo groot dat ze je belemmeren.  Voor de heren
Voor de heren is er vaak iets minder keuze qua schoenen. Vaak worden er nette veterschoenen gedragen onder de outfit. Dit kan een pak zijn, maar ook een nette broek met een blouse of polo zijn outfits die graag worden gedragen door de mannen. Gelukkig zijn de veterschoenen tegenwoordig niet alleen meer in het zwart verkrijgbaar, maar is er keuze uit genoeg andere kleuren. Hierdoor past er altijd wel een paar bij jouw outfit! Mocht de bruiloft een zomers tintje hebben, dan zijn ook mocassins een goede optie. Deze instappers kunnen gedragen worden zonder sokken en zijn bij een strandbruiloft gemakkelijk uit te trekken.

Voor de kids
Ook de kinderen mogen niet worden vergeten. De meest schattige jurkjes en kleine blazertjes worden uit de kast getrokken om ook je mini-me er op en top uit te laten zien. Voor de meisjes zijn een paar ballerina’s met of zonder bandje altijd goed en ook hier kan er gekozen worden voor een paar schattige sandaaltjes. Voor de jongetjes is het vaak iets lastiger om een paar nette schoenen te bemachtigen. Kies als alternatief voor een paar old classics zoals Vans of All Stars in een basic kleur. Een net broekje met deze sneakers is een prima combinatie, want sporty-chic is hip! Ook kunnen deze sneakers nog na de bruiloft worden gedragen en koop je dus geen schoenen die je kindje maar een dag aan zal hebben.

Als laatste is het nog belangrijk om er rekening mee te houden dat de schoenen echt goed zitten. Je wil op de bruiloft natuurlijk geen last krijgen van je voeten en gewoon mee kunnen doen met alle festiviteiten. Een tip die we je nog kunnen meegeven is om de schoenen die je wil gaan dragen thuis vast in te lopen. Op deze manier voorkom je vervelende situaties op de bruiloft en gaat het gezegde ‘wie mooi wil zijn moet pijn lijden’ gelukkig niet op!

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag