maandag 10 april 2017

Welke wandelschoenen draag jij dit voorjaar?

De eerste lente dagen zijn alweer aangebroken! Je hoort de vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt en iedereen gaat weer naar buiten. We brengen onze dagen niet meer door naast de kachel of onder een dekentje op de bank… We trekken er weer op uit! Dit betekent dat we onze voeten ook weer gaan gebruiken voor langere wandelingen. In dit blog zal ik tips geven over schoenen die geschikt zijn om langer op te wandelen. Welke schoenen trek je aan voor een strandwandeling, dagje shoppen of in het bos?

Strandwandeling…
De dagen zijn nog niet warm genoeg om lekker op het strand te gaan liggen, maar een strandwandeling kan altijd! Op het strand is er vaak sprake van extra wind en veel nattigheid of plassen. Het is daarom belangrijk om een schoen aan te trekken die waterdicht is. Ecco verkoopt schoenen met Gore-Tex; een membraam die verwerkt is tussen de buitenkant en de voering van de schoen. Dit membraam zorgt ervoor dat de schoenen 100% water en winddicht zijn. Dit membraam bevat hele kleine gaatjes, waardoor de nattigheid niet naar binnen kan, maar het transpiratievocht wel naar buiten wordt afgevoerd. Perfect voor de warmere dagen en droge voeten gegarandeerd! Zowel de Ecco Aspina als Ecco Biom Venture zijn prima wandelschoenen met goede grip. Dit zorgt ervoor dat je tevens wandelingen door de duinen kunt maken en hobbelige wegen kunt bewandelen zonder uit te glijden!

Boswandeling…
Wanneer je gaat wandelen in het bos is er vaak sprake van hobbelige wegen, modder, takken en steentjes. Dit zorgt ervoor dat je een stevige en stabiele wandelschoen nodig hebt. Het merk Skechers biedt perfecte schoenen voor een stevige boswandeling! De schoenen staan bekend om het lichte gewicht en de flexibiliteit, waardoor je er vele kilometers op kunt doorbrengen. De meeste Skechers zijn gemaakt van zacht textiel, wat ervoor zorgt dat de schoenen luchtig zijn en de voeten blijven ademen. Perfect voor de warmere lentedag! Verder bevat de binnenzool van Skechers schoenen Memory Foam, wat zich aanpast aan de vorm van de voet en de ondersteuning biedt die jij nodig hebt. Tenslotte hebben de schoenen een goed profiel en extra grip, perfect voor de hobbelige bospaden!

Dagje shoppen…
Wanneer je een dagje gaat shoppen wil je er natuurlijk fashionable uitzien, maar je schoenen moeten ook voldoende comfort bieden. Nelson verkoopt voldoende hippe sneakers die geschikt zijn om een hele dag op te wandelen! Zo verkoopt Hobb’s dit seizoen hele stoere sneakers, met een dikke, dempende zool. Hoe dikker de zool, hoe langer je op de schoenen kunt wandelen! De schoenen zijn gemaakt van textiel, waardoor de voeten blijven ademen en fris blijven.  Ze zijn uitgevoerd in verschillende mooie lente kleurtjes, voor ieder wat wils! Tevens biedt Ara dit seizoen hele fijne instappers, die eruit zien als sneakers! Ze lijken vetertjes te hebben, maar dit is optisch bedrog. Achter de lip van de schoen zit een elastiekje bevestigd waardoor ze goed om de voeten blijven zitten en niet verplaatsen. De dikke zool zorgt ervoor dat het stevige stappers zijn en het zilveren kleurtje zorgt voor een glamorous uitstraling. Zo steel jij ook op de terrasjes de show. Je zal deze lente veel comfortabele kilometers tegemoet gaan!

Geschreven door

Claudia

Claudia

Blogger, Medewerkster Ecco Store Rotterdam Lijnbaan