Voeten houden van Birkenstock!

Mocht het je nog niet opgevallen zijn, comfort is HOT! Niet alleen in kleding, ook in de schoenenmode zie je deze trend non-stop terug komen. Hakken zijn even verleden tijd, dit seizoen vul je je garderobe aan met sneakers, ballerina’s en instapschoenen. En aangezien de zomermaanden langzaam dichterbij kruipen, zijn ook de slippers en sandalen weer in de winkel te vinden. Bij diverse merken zien we de meest comfortabele platte modellen voorbij komen. En waar een aantal jaren geleden de meeste mensen al begonnen te rillen bij de naam, is ook de Birkenstock tegenwoordig weer een echt fashion item!

Meer dan 230 jaar ervaring
Birkenstock is de ontdekker van ‘s werelds eerste flexibele kurken voetbed. Al sinds 1774 maakt het van oorsprong Duitse merk al modellen voor zowel dames en heren van jong tot oud. Het voetbed van de Birkenstock is te vergelijken met een afdruk in het zand, waardoor het net lijkt of je op blote voeten loopt. De verschillende elementen van dit voetbed zorgen onder andere voor een goede grip en verdeling van het gewicht, waardoor je voet de beste ondersteuning krijgt. De modellen van Birkenstock staan om deze reden ook wel bekend als de ‘gezondsheidsslipper’, maar tegenwoordig passen ze ook perfect onder een fashionable outfit!

Door de jaren heen zijn er al verschillende modellen voorbij gekomen. Elk seizoen wordt het assortiment weer uitgebreid en inmiddels is de keuze enorm! Naast de kleuren zwart, wit, grijs en bruin zijn er ook modellen in felle kleuren, hippe prints en zelfs met een lak laagje. Ook de Birkenstocks voor kinderen zijn voorzien van vrolijke en stoere prints voor jongens en meisjes. En ze zijn natuurlijk ideaal voor groeiende voetjes!

Hoe te combineren?
Allemaal leuk en aardig, maar hoe combineren we die Birkenstocks dan zonder er lomp uit te zien? Het antwoord: balans! Door ze te combineren met een stoere skinny, boyfriend jeans of juist een simpele jurk breng je alles in evenwicht. Maak het niet te ingewikkeld met onhandige accessoires, want onthoud: de trend is comfort! Daarnaast zijn er tegenwoordig ook modellen met smallere bandjes, waardoor de slipper of sandaal gelijk een stuk minder grof oogt!

Nog een tip: om je Birkenstocks langer mee te laten gaan kun je het leren voetbed inspuiten met een water en vuil afstotende spray. En met de speciale ‘Clean & Care Foam’ van Bama kun je het voetbed ook regelmatig even opfrissen! Meer vragen? Kom dan gerust eens langs in één van onze ruim 70 winkels of neem contact op met onze klantenservice.

nelson-blog-nelson-voeten-houden-van-birkenstock-2.jpg

nelson-blog-nelson-voeten-houden-van-birkenstock-3.jpg