donderdag 6 april 2017

Update: Bewoners Orange Babies Home zijn bekend!

Een aantal weken geleden mochten we het goede nieuws brengen dat de bouw van het Orange Babies Home in Namibië is gestart (Gemist? Lees het hier). Dit keer hebben we wederom iets leuks te melden, want de bewoners van het huis zijn bekend!

nelson-blog-nelson-orange-babies-update-de-bewoners-zijn-bekend-2.jpg Hoeveel kinderen komen er te wonen?
In totaal steunt Orange Babies zo’n 485 kinderen bij de 5-rand school in Namibië. Hier zorgen de zogenaamde ‘community mothers’ er  onder andere voor dat de kinderen zich wassen en hun hiv-medicijnen innemen, maar geven de kinderen ook vertrouwen en liefde. Ze stimuleren de kinderen om te zingen en spelen, zodat ze echt ‘kind’ kunnen zijn.

Van deze kinderen zijn er een aantal die dringend opvang nodig hebben. In de twee opvanghuizen (die samen het Orange Babies Home vormen) is ruimte voor 40 kinderen. Nelson draagt zorg over 1 van deze huizen met ruimte voor 20 kinderen tussen de 6 en 18 jaar. Het doel is om een hechte groep te creëren waar een echt familiegevoel zal gaan ontstaan. Zo zijn alle ruimtes gezamenlijk en wordt er dagelijks samen gegeten.

nelson-blog-nelson-orange-babies-update-de-bewoners-zijn-bekend-3.jpg Dringend opvang nodig
De kinderen die in het Orange Babies Home komen wonen zijn kinderen met hiv of weeskinderen die hun ouders zijn verloren aan het virus. Ook wonen sommigen op dit moment in een te gevaarlijke omgeving en/of zijn al op jonge leeftijd verantwoordelijk gemaakt voor de zorg van hun broer en/of zus. Zo zijn er twee zussen, waarvan hun vader in de gevangenis zit en hun moeder is overleden. Ze verblijven bij hun oom die ver van school woont, in een buurt vol buurtkroegen met overlast van lawaaierige en dronken mensen gedurende de hele dag. Het is daarom belangrijk dat zij snel onderdak en goede verzorging krijgen.

Tot de opvanghuizen klaar zijn, krijgen alle kinderen psychologische hulp. Zo krijgen ze bijvoorbeeld steun bij het verwerken van trauma’s en worden de kinderen ook geholpen met het accepteren van hun ziekte. Zo leren ze dat het heel goed mogelijk is om een normaal leven te leiden, ook als je hiv besmet bent. Verder worden er leuke activiteiten en uitjes georganiseerd zodat de kinderen elkaar alvast wat beter leren kennen en het familiegevoel versterkt wordt.


Blijf Nelson.nl/orangebabies volgen voor meer nieuws en updates!

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer