dinsdag 31 januari 2017

Unisex: schoenen voor hem en haar

Dat er zowel dames als herenschoenen bestaan en dat deze vaak van elkaar verschillen is zeker geen verrassing. Een opkomende trend van dit moment is echter dat deze modellen, voor zowel mannen als vrouwen, steeds meer op elkaar gaan lijken! Verschillende merken hebben zich dan ook al aan deze trend gewaagd…
Al eerder werd deze trend zichtbaar in de kledingbranche. De dames kunnen zich prima kleden in een overhemdblouse of een boyfriend jeans en voor de mannen is een skinny jeans ook niets vreemds meer. Op de catwalk zagen we dan ook al verschillende geheel unisex kledinglijnen voorbijkomen van grote designers.
Uiteraard is deze trend ook overgewaaid naar schoenenland. Verschillende merken hebben dan ook unisex modellen in de collectie. Denk hierbij aan merken zoals Vans en Converse met de klassieke modellen, maar bijvoorbeeld ook Clarks doet mee aan deze trend. Met de bekende Desert Boots kunnen zowel mannen als vrouwen prima uit de voeten. Deze comfortabele schoen wordt dan ook door beide geslachten graag gedragen. Voor de mannen casual chic onder een pak naar het werk en voor de vrouwen onder een gave skinny jeans voor een dagje winkelen. 
Naast Clarks heeft ook Ecco sinds kort verschillende modellen in de collectie voor zowel dames als heren. Denk bijvoorbeeld aan de Ecco soft 7 en de nieuwste musthave sneaker, de Ecco soft 8. Deze mega comfortabele sneakers behoren voor zowel voor dames als heren tot de basis van de schoenencollectie, want je kunt er alle kanten mee op. 
Ook de combinatie van stoer en vrouwelijk komt bij de unisex trend weer om de hoek kijken. Vaak worden stoere schoenen, zoals de boots van Timberland, geassocieerd als mannenschoen. Dit is natuurlijk al lang niet meer het geval. Ook de dames komen tegenwoordig prima weg met een paar stevige stappers. Het maakt de outfit juist stoer!
Hoewel deze trend super leuk is, hoef je natuurlijk niet geheel matchend met je partner door het leven. Voordeel is wel dat stiekem jaloers zijn op elkaars schoenen er niet meer bij is. De kans is namelijk groot dat hetzelfde model ook gewoon voor jou te koop is!  
Happy shopping! 

nelson-blog-nelson-unisex-schoenen-voor-hem-en-haar-2.jpg nelson-blog-nelson-unisex-schoenen-voor-hem-en-haar-3.jpg

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag