dinsdag 7 juni 2016

Trend: Wit still got it!

Vorig jaar was het dé trend van 2015 en ook dit jaar zijn ze niet uit het modebeeld weg te slaan: Witte schoenen! Waar je voorheen voornamelijk witte sneakers zag, is de trend dit jaar uitgebreid naar broguesen canvas gympen. Dus nu kan zelfs de sneaker-hater zich wagen aan deze trend!

Hetzelfde, maar dan anders
In 2015 waren voornamelijk de witte sneakers met zwarte strepen of gekleurde achterkanten in. Deze sneakers mogen dit jaar natuurlijk nog steeds. Maar wat je nu veel ziet is een ‘all white’ schoen zonder al te veel poespas. Dit past ook meer bij het minimalistische modebeeld van dit seizoen. Combineer bijvoorbeeld een paar witte brogues met een zachtroze broek en witte blouse. Of wat dacht je van een paar witte platform sneakers met een boyfriend-jeans en basic t-shirt? Helemaal 2016!

Wat wit is, moet wit blijven
Het kan lastig zijn om je witte schoenen ook écht wit te houden. Wit is tenslotte een besmettelijke tint. Om je witte schoenen langer mooi te houden, is het belangrijk om ze van tevoren goed in te sprayen met een (combinatie)spray tegen water en vuil. De spray brengt een vuil- en waterafstotend laagje op de schoen aan, waardoor ze minder snel vies worden. Zorg er wel voor dat je je schoenen om de tien draagbeurten weer even opnieuw in sprayt! Het beschermende laagje van de spray is namelijk niet voor altijd en slijt er dus tijdens het lopen van af.

Zit er toch een vlek op de schoen? Haal het vuil dan zo snel mogelijk weg, behalve als jouw witte schoen van suède of canvas is. Is jouw schoen van één van deze materialen? Wacht dan totdat de vlek helemaal opgedroogd is. Je canvas schoen kan je vervolgens schoonmaken met de Bama Clean & Care foam. Heb je een vlek op wit suède of nubuck? Verwijderen dan eerst het vuil met een suède en nubuck-borstel, om de schoen vervolgens in te sprayen met een kleurloze Bama Kleurhersteller. Als je een paar witte schoenen hebt in (lak)leer, moet je dus direct het vuil verwijderen. Gladleer kan je vervolgens bijwerken met een witte schoensmeer. Lakleren schoenen zijn wat minder goed te behandelen. Zodra er een beschadiging op het lakleer zit, kan je dit bijwerken met de Bama Directe Glansspons. Nog één tip: Pas op met de zon! Witte zolen kunnen namelijk onder invloed van het zonlicht geel worden, en dat krijg je niet meer goed. Da’s natuurlijk niet de bedoeling!

Ook mannen doen mee
De witte schoenen trend is niet alleen aan vrouwen voorbehouden: ook voor heren is het mode! Witte sneakers blijven voor de man altijd goed, evenals canvas gympen van bijvoorbeeld Converse of Vans. Rol de pijpen van je jeans of chino op, draag er een luchtig overhemd op en je bent klaar voor de zomer. Kom maar op met het mooie weer!

nelson-blog-nelson-trend-wit-still-got-it-2.jpg nelson-blog-nelson-trend-wit-still-got-it-3.jpg

Geschreven door

Lindsey

Lindsey

Blogger, Medewerkster Nelson Rotterdam Lijnbaan