dinsdag 10 oktober 2017

Trend: Viva la velvet

Vorig jaar waren er al wat items in de winkels te spotten, maar dit jaar kunnen we er niet meer om heen, velvet is hot! Deze fluweelachtige en zachte stof wordt dit seizoen regelmatig gebruikt voor zowel kleding als schoenen. Je moet ervan houden om het te dragen, maar als je het op de juiste manier combineert, staat dit stofje super gaaf. 

Velvet & ...
Velvet combineren wordt vaak gezien als moeilijk. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Wil je velvet subtiel laten terugkomen in je outfit? Kies dan alleen voor een paar schoenen met deze stof en hou de rest van je outfit lekker rustig en neutraal. Op deze manier overheerst de stof niet, maar geeft het toch net een extra touch aan je outfit. Zo zijn de schoenen gemakkelijk heel netjes te combineren naar het werk door te kiezen voor een basic zwarte broek en een blazer. De schoenen zijn bij deze outfit echte eyecatchers in welke kleur je ook kiest, want ze vallen hoe dan ook op! Ook met een spijkerbroek staan ze in iedere kleur gaaf. Je casual outfit krijgt hierdoor meteen een boost.  Velvet & velvet
Voor de echte liefhebbers is het natuurlijk ook mogelijk om verschillende items in de velvet stof te combineren. Als je hiervoor kiest, zorg er dan wel voor dat de kleuren elkaar complementeren en dat het niet een groot vlak velvet wordt. Zorg dat er altijd een goede basic aanwezig is in je outfit om het geheel toch rustig te houden. Denk bijvoorbeeld aan een spijkerbroek, zwarte velvet schoenen en een smaragdgroene top in het fluweelzachte materiaal.

Onderhoud
Velvet is geen leer en hier moet je dan ook extra op letten als je je schoenen mooi wil houden. Het materiaal is kwetsbaarder voor vlekken, want deze poets je er natuurlijk niet zo gemakkelijk vanaf. Gebruik daarom een spray ter bescherming van vocht en vuil die geschikt is voor textielsoorten. Als je een spray voor leer gebruikt kan het zijn dat er witte kringen ontstaan in het materiaal en dat moet je natuurlijk voorkomen! Zeker met dit kwetsbare materiaal mag je de spray regelmatig – zo’n één keer per 2/3 weken – gebruiken.

Hoewel velvet ontzettend smaak gebonden is, is het sowieso de moeite waard om het een keer uit te proberen. Het is niet voor niets zo dat alle fashionista’s een zwak hebben voor dit materiaal en misschien verrast het stofje je op een positieve manier! Alle modellen zijn te vinden online of in een van onze winkels

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag