woensdag 26 oktober 2016

Trend: Opvallende zolen

De zomer plaats voor het najaar. En bij het najaar hoort natuurlijk een nieuwe garderobe! Voor de herfst en de winter zijn er weer een aantal grote trends gespot. Eén daarvan is dat niet de bovenkant van je schoen de show steelt... maar juist het onderste gedeelte! Opvallende zolen zijn het dit seizoen he-le-maal.

Creepers Een grote hype op dit moment zijn de schoenen met platform-zolen, ook wel 'creepers' genoemd. De creeper is veelal uitgevoerd in suède, met een dikke, opvallende zool. Misschien komt de schoen je wel bekend voor: In de jaren '70 en '90 waren creepers een hype onder punkers en later gothics. In 2011 begonnen sterren als Rita Ora en Miley Cyrus de creeper te dragen, maar tot een echte trend was het toen niet gekomen. Maar daar is sinds dit jaar verandering in gekomen. Samen met Puma ontwierp Rihanna een creeper anno 2016: Een combinatie tussen een sneaker en een creeper. Waarschijnlijk is het je niet ontgaan, maar de schoen werd een mega trend. Gelukkig zie je de sportieve creeper dit najaar ook! De Rihanna x Puma creepers hebben een upgrade gekregen met een gouden neus. Voor de echte dare devils! Heb je liever een ander model? Ook Diesel, PS Poelman en Nelson hebben mooie exemplaren.

Chunky soles Een andere trend die al een tijdje gaande is, is de 'chunky soles' trend. Grove zolen, met een flink opvallend profiel. Ook voor het aankomende seizoen is deze trend niet weg te slaan! De grove zool wordt vaak gecombineerd met een net veterschoentje (brogue). Een leuk contrast, waarbij je meteen de grungy look te pakken hebt. Voor aankomende winter zie je nu ook veel stoere veterboots, zoals Dr. Martens, Palladium en Timberlands. Perfect om je outfit een stoere upgrade te geven. Liever iets met een hak? Ook dat kan! Hoge hakken gecombineerd met een grove zool zijn de nieuwste trend!

Of je nu je aan de creeper of juist aan de chunky sole, bij Nelson ben je bij het juiste adres. Shop jouw favoriet in één van onze winkels of op Nelson.nl!

nelson-blog-nelson-trend-opvallende-zolen-2.jpg nelson-blog-nelson-trend-opvallende-zolen-3.jpg

Geschreven door

Lindsey

Lindsey

Blogger, Medewerkster Nelson Rotterdam Lijnbaan