Trend: Mannenschoenen voor dames

Wellicht heb je ze al voorbij zien komen bij vriendinnen, collega’s of de moeders op het schoolplein: ‘nette herenschoenen’ voor dames. En dat is niet zomaar, want veterschoenen zijn een grote trend! De schoenen zijn onder te verdelen in verschillende categorieën met verschillende namen zoals ‘Derby’ en ‘Brogue’. Wat de verschillen zijn en hoe je de schoenen het beste draagt vertellen we je in dit blog!

Het verschil tussen Derby en Oxford

De Derby en Oxford veterschoenen lijken erg veel op elkaar. Bij de meeste mensen staan deze modellen bekend als ‘nette herenschoenen’. Toch zit er wel degelijk verschil tussen deze twee modellen. En dat zit hem in de vetersluiting. De Derby heeft een ‘open’ vetersluiting. Dat wil zeggen dat je hem gemakkelijk open kunt slaan en de tong (flap onder de veters) goed zichtbaar is. De Oxford heeft juist een vetersluiting die dicht tegen elkaar aan zit. Er zit dus geen ruimte tussen de twee zijden van de vetersluiting.

Brogues
Een Brogue is eigenlijk geen model veterschoen, maar de stijl waarin hij uitgevoerd is. Dit kunnen dus zowel Derby of Oxford veterschoenen zijn. Brogues zijn voorzien van geperforeerde gaatjes in het leer. Omdat Brogues vroeger op het drassige land gedragen werden als werkschoenen, werden de gaatjes er in geperforeerd om het water af te voeren. Uiteindelijk werden de Brogues als nette herenschoenen gezien en inmiddels zijn de gaatjes alleen nog decoratief. Een ander kenmerk van Brogues zijn de gekartelde randen en de ‘Wingtip’. Dit laatste is de W-vorm die voorop de neus van de schoen te zien is.

Hoe draag je ze?
Het fijne van deze trend is dat je de veterschoenen bij vrijwel álles kunt dragen. Of het nu een rok, boyfriend jeans of nette chino is. Door te spelen met materialen en stijlen creëer je een interessante mix. Combineer bijvoorbeeld een chic lak model met een stoere jeans, of ga voor een model met grove zool die je draagt met een vrouwelijk jurkje.

In onze nieuwe collectie vind je heel veel nieuwe modellen volgens deze trend, dus shop ze op Nelson.nl of kom langs in één van onze winkels!

nelson-blog-nelson-trend-mannenschoenen-voor-dames-2.jpg

nelson-blog-nelson-trend-mannenschoenen-voor-dames-3.jpg