dinsdag 6 december 2016

Trend: Fluweel zacht suède

Vorig jaar maakte suède al zijn herintreden in het modebeeld en ook komend seizoen kunnen we er niet omheen! Zagen we vorige winter voornamelijk de seventies suède booties terug, dit jaar heeft het materiaal een 'luxe' upgrade gekregen. Zacht, harig suède, waarbij het lijkt alsof het van fluweel is. Suède was nog nooit zo stijlvol!

Op grote hoogte
Om mee te kunnen doen aan deze trend moet je voornamelijk de hoogte in. Je ziet ontzettend veel pumps, enkel- en hoge laarzen met hak in fluweelzacht suède. Maar dat is ook niet zo gek, want die elegante schoenen gecombineerd met zacht suède zijn een match made in heaven! Het zorgt voor een enorm vrouwelijke classy look, voor zowel op kantoor als tijdens een avondje uitgaan.

Kom stijlvol voor de dag
Zwart voert de boventoon, maar soms zie je ook iets in een kleurtje. Wat dacht je van een paar rode suède pumps? Fluweelzachte suède schoenen zijn makkelijk te combineren. Houdt je outfit rustig en combineer het bijvoorbeeld met een donkere jeans, kokerrok of geklede pantalon. Denk aan minimalistische, goede basisstukken en je zit al snel goed. Zo simpel kan stijlvol zijn!

Verzorging
Suède vraagt wel om goede verzorging, helemaal in het najaar. Om jouw fluweelzachte schoenen zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk ze vooraf goed in te sprayen met de Bama Vuil Protector of de Bama Super Combi Spray. Dit zorgt ervoor dat er een vuil- en waterafstotend laagje op de schoenen zit. Spray je schoenen om de twee weken weer in met zo'n beschermende spray, want het laagje slijt tijdens het dragen er weer van af. Is er per ongeluk toch vuil op je schoenen terecht gekomen? Laat het vuil dan eerst goed opdrogen. Borstel vervolgens met de Bama Snelreiniger voorzichtig het vuil weg. Zie je de vlek nog zitten, of ziet het suède er vaal uit? Spuit ze in met de Bama Kleurhersteller. Dit zorgt ervoor dat jouw suède schoenen er weer als nieuw uitzien. Vergeet ze vervolgens niet weer in te sprayen met een beschermende spray, anders kan je het verzorgingsproces weer van voor af aan beginnen...

Geschreven door

Lindsey

Lindsey

Blogger, Medewerkster Nelson Rotterdam Lijnbaan