Trend du moment: de blokhak

Het is je vast niet ontgaan, maar de seventies are back. En hoe! Ook in het najaar gaat deze trend vrolijk door. Hartstikke leuk hoor die wijde pijpen en suède rokjes, maar wat voor schoenen kan je eronder dragen?! Afgelopen zomer was het nog lekker makkelijk: een paar sandalen of sleehakken eronder en klaar was je outfit. Maar nu het kwik helaas weer gaat dalen en je vaker in gezelschap zal zijn met een paraplu dan met een parasol, wordt het tijd om toch echt ander schoeisel te gaan dragen. Gelukkig kan je jezelf de komende maanden nog steeds volledig in de jaren ’70 look hijsen, want de blokhak is terug! Mooi in de vorm van een enkellaarsje of als hoge laars. Qua materiaal zit je met zwart (lak)leer of in cognacbruin suède helemaal goed.

How to wear
Oké, de blokhak is onlosmakelijk verbonden met enkellaarsjes en de hoge laarzen. Maar nu rijst de vraag: Wat draag je met wat? Laten we beginnen met de lastigste variant, de hoge laarzen. Draag de hoge laarzen met een strakke donkere skinny jeans voor een 70’s light gevoel. Wil je eruit zien alsof je een tijdreis naar de jaren ’70 hebt gemaakt? Trek dan een suède rok aan die tot boven de knie valt. Draag daarbij die hoge laarzen en je bent helemaal fashionable!

Enkellaarsjes zijn een stuk makkelijker. In principe kunnen ze onder alles, maar met het oog op de 70’s trend kan je ze dit najaar het beste combineren met een jeans met wijde pijpen. Met een paar blokhakken eronder staat de jeans elegant en geef je je benen extra lengte! Daarnaast staat zo’n blokhak gewoon hartstikke leuk onder een flared jeans. Ook kan de enkellaars natuurlijk onder een rok. Draag de laarsjes met een dikke panty en je bent ready to go!

Voordelen

Misschien vindt je de blokhak een beetje te grof. Begrijpelijk, want een smallere hak heeft het modebeeld jarenlang gedomineerd. Maar geloof me, blokhakken zitten zó lekker dat je niets anders meer wil! Met blokhakken zwik je je enkels niet meer, sta je stevig aan de grond en zit je nooit meer met je hak vast tussen een stoeptegel. Op blokhakken is een lange shopsessie (of een lange wandeling) opeens een stuk beter uit te houden. Ook voor een feestje zijn blokhakken ideaal, helemaal als je heel de avond moet blijven staan. Daarnaast vallen ze op en zijn ze hartstikke trendy, dus wat wil je nog meer?

Heb je nog geen blokhakken in je schoencollectie? Bij Nelson hebben we een ruime keus aan blokhakken. Wedden dat je hier jouw perfecte paar kan scoren?

nelson-blog-nelson-trend-du-moment-de-blokhak-2.jpg

nelson-blog-nelson-trend-du-moment-de-blokhak-3.jpg