maandag 16 april 2018

Trend: de kitten heel

Vorig jaar kwam deze trend al even om de hoek kijken, maar dit jaar is hij niet meer te missen: de kitten heel. Als je nu denkt hè? Een wat voor heel? Lees dan vooral verder, want ze zijn super leuk te stylen en ook nog eens elegant én comfortabel. Deze trend wil je niet missen, want menig fashionista is er al mee gespot!

Oorsprong
De kitten heel is een klein spits hakje van ongeveer 2,5 centimeter hoog (of laag – maar net hoe je het bekijkt) en werd aan het einde van de jaren ’50 geïntroduceerd in mode-land. De naam verwijst letterlijk naar jonge katjes, omdat deze schoenen met hakjes in eerste instantie waren bedoeld voor jonge meisjes. Kort na de introductie van de kitten heel kwamen ze echter in de mode voor alle vrouwen. Nu, na hun herintrede, worden de kitten heels nog steeds gedragen door vrouwen van alle leeftijden.

How to wear
Nu duidelijk is hoe een kitten heel eruit ziet, zijn een paar stylingtips natuurlijk ook nooit weg! Doordat de kitten heel elegant is, kun je deze prima bij een wat stoerdere outfit dragen om het geheel toch vrouwelijk te laten ogen. Zo staan ze bijvoorbeeld leuk onder een baggy jeans met een opgerold pijpje en een stoere blouse. Stop deze voor wat extra shape in je broek en voeg eventueel nog een leuk riempje toe als accessoire. Natuurlijk zijn ze ook te dragen onder een pantalon die tot de enkels komt. Kies hier voor een leuk printje. De kitten heel in en top een effen kleur maken het geheel weer rustig. Wil je de outfit vooral netjes houden? Draag er dan een mooie blazer bij. Mag het wel wat stoerder? Ga dan voor een bikerjack.

Ook joggers zijn dit seizoen helemaal in de mode en ook om dit geheel wat vrouwelijker te maken zijn de kitten heels ideaal. Draag de joggers in het laarsje en kies voor een iets strakkere top voor een goede balans. Maak je look compleet met een stijlvolle crossbody-bag van Valentino! Verder is de kitten heel ook ideaal onder een zwierig jurkje. De kitten heel en blote benen zijn geen enkel probleem en dit zou dé perfecte go-to outfit kunnen zijn tijdens de zomerse dagen!

Aan het dragen van de kitten heel zitten vooral veel voordelen, want ze zijn elegant en toch comfortabel. Ook de dames die normaal misschien niet zo snel voor een hak kiezen vanwege hun lengte komen met de kitten heel goed weg. Kom jij ze een keer proberen in een van onze filialen?

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag