Trend: (Chunky) Flatforms

Mom jeans, tattoo kettingen, croptops, witte sneakers… The 90’s are back, en hoe! Voor velen was de jaren ’90 niet bepaald een decennium om fashionwise trots op te zijn. Denk aan lelijke prints, oversized shirts en plateauzolen. Gaat bij dat laatste je nekharen overeind staan? Dan heb ik slecht nieuws voor jou, want ze zijn terug. Een soort van dan. Ze worden geen Spice Girls-schoenen meer genoemd, maar heten nu flatforms. Dat klinkt al wat minder erg, toch? En ik maak het nog wat leuker: ze zijn duizend keer mooier dan die 90’s plateaus!

Prada startte deze trend met brogue-flatforms. Al snel werden deze geadopteerd door de modewereld en verschenen er naast de brogue-flatforms nog veel andere varianten. Van sandaal tot (enkel)laars en van sneaker tot loafer: inmiddels is van iedere schoen een flatform-variant gemaakt. Een flinke zool eronder maakt iedere schoen net even wat hipper. Flatforms zijn echte eyecatchers en geven iedere outfit een flinke oppepper. Ook geven ze kleine dames net een paar centimeters extra!

Een andere grote trend, wat veel weg heeft van de platform, is de chunky sole trend. Chunky soles zijn zolen met een flink profiel eronder. Vorige zomer doken ze opeens in het modebeeld op. Deze zomer zijn ze wat minder grof en als ze gecombineerd worden met de flatform trend heb je daar… Tadaaaa: Chunky flatforms! Een soort van liefdesbaby van twee trends. Als de chunky flatforms ook nog eens wit zijn, dan heb jij echt dé it-schoen van de zomer 2015. Moeilijk te combineren zijn deze schoenen ook niet, omdat er zo’n ruime keuze is!

So tell me what you want, what you really really want?! Ik wist het wel, want ik heb een paar witte flatform sneakers en twee (!!!) paar chunky flatform sandalen ingeslagen. Daarnaast ben ik dol op m’n zwarte suede flatforms van een paar jaar oud en ik kan je zeggen: ik heb nog nooit zo comfortabel gelopen. Dus hophop, snel naar de winkel om je eigen paar te halen!