maandag 21 december 2020

Tips tegen pijnlijke voeten

Tijdens de feestdagen willen we er vaak op ons betoverendst uitzien; zelfs als dit jaar kerst en oud en nieuw er wat anders uitzien dan we gewend zijn. Heb jij deze feestdagen bijvoorbeeld een gezellig diner met je familie thuis, en wil je die mooie, maar oh zo hoge hakken dragen? Dat kan natuurlijk best pittig zijn voor je voeten. Om weer bij te komen van een avondje op high heels, geef ik je in deze blog de beste tips tegen een 'stilettokater'!

  1. Rol een paar minuten lang een tennisbal rond met de zool van je voet, zodat de bal voor druk op de onderkant van je voet zorgt. Je kunt ook een handdoek over een glazen fles leggen en deze ervoor in de plaats gebruiken.
  2. Probeer kleine voorwerpen, zoals een lippenstift of een nagellakpotje, met je voeten op te pakken. Zo hou je je spieren warm en soepel en ga je spierpijn in je voet tegen.
  3. Stretch je tenen door er een theedoek om te slaan en deze naar je toe te trekken. Door de spieren in je voet te rekken zal de pijn afnemen.
  4. Deze tip zullen de meesten wel herkennen. Neem een warm voetenbadje en gebruik de tijd om even te relaxen. Je kunt ook een beetje soda toevoegen om je voeten lekker zacht te laten worden.
  5. Een voetmassage helpt ook altijd goed om je voeten te laten ontspannen. Wrijf over je voeten, schenen en kuiten met een olie of een fijne vochtinbrengende crème. Zo zorg je ervoor dat de bloedtoevoer naar de pijnlijke gebieden in je voet optimaal is, en dat verlicht de pijn. Enne, je kan natuurlijk hiervoor ook je partner even lief aankijken ;).
  6. Als je voeten een beetje opgezwollen zijn van het lopen op hakken, kun je het beste ijs erop gebruiken. Leg een cold pack op je voeten, dit verzacht een eventuele ontsteking en heeft een licht verdovende werking. Doe dit niet voor langer dan 20 minuten, want dan worden je voeten té koud.
  7. Door de druk en wrijving van hoge hakken kun je last krijgen van blaren. Probeer deze heel te laten, zo is de kans op infecties het kleinst, en plak een blarenpleister over de blaar. Prik hem alleen door (met een steriele blarenprikker) als je teveel last hebt van de blaar om nog te kunnen lopen. Druk het vocht voorzichtig uit de blaar en plak deze af met een steriel gaasje.

Dat we dit jaar grotendeels thuisblijven met de feestdagen, betekent niet dat we ons niet prachtig kunnen opdoffen, toch? Met deze tips ben jij er in elk geval helemaal klaar voor. Succes!

Geschreven door

Iris

Iris

Blogger, Medewerkster Nelson Emmeloord