vrijdag 31 december 2021

Tips tegen pijnlijke voeten

Tijdens de feestdagen willen we er vaak op ons betoverendst uitzien; ondanks dat deze dagen anders verliepen dan we gehoopt hadden. Heb jij deze feestdagen bijvoorbeeld een gezellig diner met je familie gehad, en wilde je die mooie, maar oh zo hoge hakken dragen? Dit kan natuurlijk best pittig zijn geweest voor je voeten, waardoor je nu pijnlijke voeten hebt. Om weer bij te komen van een avondje op high heels, geef ik je in deze blog de beste tips tegen een 'stilettokater'!

Tips:

Rol een tennisbal met je voet

Rol een paar minuten lang een tennisbal rond met de zool van je voet, zodat de bal voor druk op de onderkant van je voet zorgt. Je kunt ook een handdoek over een glazen fles leggen en deze ervoor in de plaats gebruiken.

Houd je spieren warm

Probeer kleine voorwerpen, zoals een lippenstift of een nagellakpotje, met je voeten op te pakken. Zo hou je je spieren warm en soepel en ga je spierpijn in je voet tegen.

Stretch je tenen

Stretch je tenen door er een theedoek om te slaan en deze naar je toe te trekken. Door de spieren in je voet te rekken zal de pijn afnemen.

Relax

Deze tip zullen de meesten wel herkennen. Neem een warm voetenbadje en gebruik de tijd om even te relaxen. Je kunt ook een beetje soda toevoegen om je voeten lekker zacht te laten worden.

Voetmassages

Een voetmassage helpt ook altijd goed om je voeten te laten ontspannen. Wrijf over je voeten, schenen en kuiten met een olie of een fijne vochtinbrengende crème. Zo zorg je ervoor dat de bloedtoevoer naar de pijnlijke gebieden in je voet optimaal is, en dat verlicht de pijn. Enne, je kan natuurlijk hiervoor ook je partner even lief aankijken ;).

Verzacht de pijn met ijs

Als je voeten een beetje opgezwollen zijn van het lopen op hakken, kun je het beste ijs erop gebruiken. Leg een cold pack op je voeten, dit verzacht een eventuele ontsteking en heeft een licht verdovende werking. Doe dit niet voor langer dan 20 minuten, want dan worden je voeten té koud.

Houd de blaren heel en gebruik blarenpleisters

Door de druk en wrijving van hoge hakken kun je last krijgen van blaren. Probeer deze heel te laten, zo is de kans op infecties het kleinst, en plak een blarenpleister over de blaar. Prik hem alleen door (met een steriele blarenprikker) als je teveel last hebt van de blaar om nog te kunnen lopen. Druk het vocht voorzichtig uit de blaar en plak deze af met een steriel gaasje.

Hopelijk zullen deze tips je helpen en de pijn verzachten, wie mooi wil zijn moet (helaas) pijn leiden... Succes!

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer