maandag 16 december 2019

Tips tegen pijnlijke voeten

Tijdens kerst en oud en nieuw willen we er vaak op ons betoverendst uitzien. Zitten jouw eind 2019 en begin 2020 volgepland met dagen waarop je die mooie, maar oh zo hoge hakken wilt dragen? Dan kan dat best pittig zijn voor je voeten. Om daar weer van bij te komen geef ik je in deze blog de beste tips tegen een stilettokater!

1. Rol voor een paar minuten een tennisbal rond met de zool van je voet, zodat deze voor druk zorgt. Je kunt ook een handdoek over een glazen fles leggen en deze ervoor in de plaats gebruiken.

2. Probeer voorwerpen (denk aan een lippenstift of een nagellakpotje) met je voeten op te pakken.

3. Stretch je tenen door er een theedoek om te slaan en deze naar je toe te trekken. Door de spieren in je voeten te rekken zal de pijn afnemen.

4. Deze tip zullen de meesten wel kennen: neem een warm voetenbadje en gebruik de tijd om even te relaxen. Je kunt een beetje soda toevoegen om je voeten lekker zacht te laten worden.

5. Een voetmassage helpt ook erg goed om je voeten te ontspannen. Wrijf over je voeten, schenen en kuiten met een olie of een fijne vochtinbrengende crème. Zo zorg je ervoor dat de bloedtoevoer naar de pijnlijke gebieden optimaal is, en dat verlicht de pijn.

6. Als je voeten een beetje opgezwollen zijn, kun je het beste ijs gebruiken. Leg een cold pack op je voeten, dit verzacht een eventuele ontsteking en heeft een licht verdovende werking. Doe dit niet voor langer dan 20 minuten, want dan worden je voeten te koud.

7. Door de druk en wrijving van hakken kun je last krijgen van blaren. Probeer deze heel te laten, zo is de kans op infecties het kleinst, en plak een blarenpleister over de blaar. Prik hem alleen door (met een steriele blarenprikker) als je te veel last van de blaar hebt om nog te kunnen lopen. Druk het vocht voorzichtig uit de blaar en plak deze af met een steriel gaasje.

Succes!

Geschreven door

Iris

Iris

Blogger, Medewerkster Nelson Emmeloord