vrijdag 1 januari 2016

The day after...

Januari 2016 is officieel aangebroken en de feestmaand is weer voorbij. Net als heel Nederland vloog je waarschijnlijk van hot naar her en heb je veel gegeten, gedanst en gefeest met vrienden en familie. Na alle drukte is het nu de hoogste tijd voor een beetje ontspanning. Laat al die goede voornemens nog even voor wat ze zijn en geef jezelf, en met name je voeten, eerst even de tijd om tot rust te komen. Hoe je dat het beste doet? Met een paar pantoffels natuurlijk!
 
Soorten pantoffels
Een pantoffel is een pantoffel zou je zeggen, maar die vlieger gaat niet helemaal op. Naast dat er heel veel merken zijn met verschillende kwaliteiten, zit er ook nog veel verschil tussen diverse modellen. Zo kun je kiezen voor een dichte pantoffel, een ballerina-achtig model of een slipper waar je gemakkelijk in stapt. Verder heb je ook nog de keuze om voor een pantoffel met of zonder profielzool te gaan (deze geeft extra grip) en of je voor een model met of zonder warme voering gaat. Pantoffels van bijvoorbeeld Shepherd en Warmbat Australia zijn gevoerd met echt schapenwol. Deze wol zorgt voor extra isolatie en ventilatie. Ze houden je voeten dus warm in de winter en koel in de zomer! Zo kun je er dus het hele jaar door van genieten.

Ontspannen voeten

Om te zorgen dat je voeten echt goed tot rust komen zijn er natuurlijk nog een aantal trucjes. Neem om te beginnen eens een lekker warm voetenbadje met een bruistablet. Droog je voeten daarna goed af en masseer ze met speciale voetenolie. Eventuele eeltplekken kun je weg scrubben met een scrubcrème of voetenvijl. Dit voorkomt vervelende drukpunten. Tot slot kun je je voeten insmeren met een verzorgende crème die je huid hydrateert en verzorgt. Even laten inwerken en daarna lekker je pantoffels aan. Zet een warme kop thee, pak een goed boek en laad jezelf weer op voor een prachtig nieuw jaar!

Nog niet overtuigd? Lees dan hier nog 4 andere redenen om pantoffels te dragen!


nelson-blog-nelson-the-day-after-2.jpg nelson-blog-nelson-the-day-after-3.jpg

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer