donderdag 14 september 2017

Terug van weggeweest: de cowboyboots

Of ze echt terug zijn van weggeweest? Eigenlijk niet, want ze zijn er ieder seizoen wel geweest. Nu zijn ze alleen weer in veelvoud gespot en zijn ze dit nieuwe seizoen een echte musthave: de cowboyboots! Ze zijn er in allerlei verschillende soorten en maten en dat maakt de cowboyboot nu juist zo leuk. Vind je het stijlen ervan toch nog een hele opgave? Lees dan vooral verder voor onze tips. 

nelson-blog-nelson-terug-van-weggeweest-de-cowboyboots-2.jpg Oorsprong
De oorsprong van cowboylaarzen ligt in de Verenigde Staten. De cowboylaarzen werden, hoe kan het ook anders, gemaakt voor de cowboy. Door het stevige leer werden de benen van de cowboy beschermd als hij door de wildernis reed. Door de puntige neuzen kon hij gemakkelijk in de stijgbeugels van zijn paard komen. De hak van de laars zorgde ervoor dat de cowboy niet uit de stijgbeugels weggleed.

Stoer
Dat cowboyboots stoer zijn, staat met de oorsprong van deze laarzen hoe dan ook vast. Vaak worden ze dan ook gedragen in combinatie met stoere kleding. Denk aan een zwarte ripped jeans, een bikerjack of een stoere spijkerbroek. Mocht het weer het nog toelaten, dan kan je ook kiezen voor een gaaf spijkerrokje en blote benen tijdens een mooie nazomer. Ook naar de laatste outdoor festivals en feestjes past deze stoere look helemaal. Je hoeft je in ieder geval niet druk te maken om pijnlijke tenen, want deze zijn goed beschermd!  Vrouwelijk
Het leuke van deze trend is, dat je er eigenlijk alle kanten mee op kan, want ook onder vrouwelijke kleding maken deze boots je outfit helemaal af. Kies voor een iets subtieler model met een gesp en een puntige neus. In combinatie met een flared jeans en een mooie blouse, kun je deze boots dan ook prima naar het werk aan. En ook hier geldt, dat als het weer het toelaat, cowboyboots net even die stoere touch geven aan dat leuke boho jurkje of tuniekje met schattige bloemenprint.

Ook voor heren
Nu hebben we het steeds gehad over de dames, maar ook de heren kunnen genieten van deze trend. Als echte cowboys zijn voor de mannen de hoge modellen verkrijgbaar en hoe stoer staan deze onder een casual spijkerbroek. Mocht het iets kouder zijn combineer je ze met een bomberjack en een overhemd en het ultieme westerngevoel komt weer helemaal terug. De echte durfal kan er ook worden gekozen voor een strakkere broek die je in de laarzen draagt. Gewaagd, maar deze trend laat het allemaal toe!

De meeste cowboylaarzen zijn van echt, en vaak ook heel stevig, leder gemaakt. Dit maakt dat je met jouw paar boots jaren kan doen. Als je de cowboyboots op de juiste manier verzorgd, is de aanschaf ervan een echte investering waar je nog heel lang plezier van gaat hebben. Laat je dan ook altijd goed informeren over de juiste producten en geniet nog vele seizoenen die gaan komen van deze te gekke boots. Je shopt ze in een van onze winkels of gemakkelijk online!

Howdy cowboy! 

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag