maandag 14 mei 2018

Styling tips door Jurjen: Van casual tot zakelijke combinaties!

Als fervent modeliefhebber begon ik ruim een jaar geleden een mode- en lifestyleplatform voor mannen. Ik vond dat er naast de honderden vrouwen ook plek was voor een man, omdat mannen steeds modebewuster worden en dus inspiratie nodig hebben. Zelf doe ik inspiratie op door binnen mijn stijl toffe bloggers en influencers op te zoeken. Zo zie je diverse looks en kun je zelf beslissen of het je aanspreekt!

nelson-blog-nelson-styling-tips-door-jurjen-van-casual-tot-zakelijke-combinaties-2.jpg De zomertrends
Goed, en nu aan de bak. Laten we lekker luchtig en met mijn favoriet beginnen: poolslides. Of zoals jullie ze misschien kennen... badslippers. Dit zijn de meest ideale items voor de zomer. Niet voor onder de douche, maar voor een casual beach look met een korte broek en oversized overhemd! Of het nu met een groot logo is of juist basic in één kleur, ze komen terug. Wat we ook veel zullen zien: casual-comfy looks met athleisure of skatesneakers. Dit zijn schoenen en kledingstukken die je zowel bij het sporten als in je vrije tijd kunt dragen. Zo kun je je trainingsbroek en sportschoenen super combineren met een streetlook. En een zwarte pantalon en overhemd worden met rode ‘sportschoenen’ een stuk meer casual. Ook skaterschoenen zijn niet meer alleen voor het skaten. De klassieke zwarte All Stars staan  superleuk bij een witte, luchtige stoffen broek en een oversized T-shirt in een felle kleur. Waarom? Omdat dit je outfit verandert van netjes naar stoer en comfortabel.

Stijlvol naar kantoor

Een andere trend waar ik heel blij mee ben – en die eigenlijk nooit weg is geweest – is Casual Dressy. Zeker als je op kantoor zit en met een kledingvoorschrift te maken hebt, is het best lastig om de juiste  ook te vinden. Altijd die nette zwarte, blauwe of bruine schoenen met een pak is nogal saai. Het is toch superfijn om een overhemd met pantalon te combineren met een fijne sneaker? Omdat Casual Dressy  sneakers geen uitgesproken logo’s of kleuren hebben, zijn ze zowel casual als zakelijk makkelijk te combineren. Je ziet ze vaak in wit of in een kleur gecombineerd met wit. Ga bij een zakelijke look voor egaal wit of zwart. Ik moet eerlijk zeggen dat deze ook bij mij favoriet zijn, omdat je ze echt bij alle looks kunt combineren. Vooral in de zomer kun je bij een nette pantalon best een sneaker en lichtelijk oversized overhemd dragen zonder de‘voorschriften’ te overtreden.
Ik hoop dat ik je hiermee met een gerust hart de zomer in laat stappen!'

Instagram: @jurjenharmsma
Blog: www.jurjenharmsma.comGeschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer