dinsdag 12 april 2016

Spring trend: That 70’s Show

De seventies trend is niet uit het modebeeld weg te slaan! Ook voor het voorjaar en de zomer mogen we erbij lopen alsof we zó uit het flowerpower-tijdperk zijn gestapt. In het najaar zag je veel booties, blokhakken, cognac en suède. Het komende seizoen wagen we ons aan een paar nieuwe classics: espadrilles en sleehakken! Ditmaal met metallic, glitter en felle kleurtjes, wat de good old schoenen helemaal 2016 maken.

Espadrilles Espadrilles zijn misschien wel de ultieme zomerschoenen! In de jaren ’70 waren voornamelijk de espadrilles met sleehak populair, anno 2016 zie ook de platte variant veel voorbij komen. Misschien zijn de instappers met gevlochten zool nog iets te fris voor een waterig voorjaarszonnetje, maar bij temperaturen boven de 20 graden Celsius mogen (of moéten) ze de kast uit worden getrokken. Tegenwoordig zie je veel espadrilles met een metallic bovenlaag, etnische- /dierenprints, lovertjes en glitters, of een combinatie van het voorgaande. Ook leuk: espadrilles met platform-zool. Zo kan je zonder hak toch een paar centimeters erbij smokkelen én het zit ook nog eens reuze comfortabel. 

Sleehakken Sleehakken zijn ook helemaal jaren ’70. Dit seizoen zie je ze weer in verschillende varianten voorbij komen. Met gevlochten zool (espadrilles), kurken zool, houten zool… Ook bij sleehakken wordt er veel gebruik gemaakt van opvallende materialen, zoals metallics en prints. Maar er is een tegenhanger van die shiny trend: glad leer, minimalistische lijnen en weinig tierelantijntjes. Om het ultieme seventies gevoel te krijgen zie je ook sleehakken met suède bandjes in cognac of zwart. Mooi en helemaal van nu.

Te combineren met… Tja, je raadt het misschien al… de flared broek! Momenteel bestaan er ontzettend veel varianten op de flare: als jeans, (katoenen/linnen) broek, gecropped. Zowel espadrilles (zowel met sleehak als de platte variant) als sleehakken staan perfect onder een flared broek. Dames met kortere benen doen er goed aan om de flares te dragen met een sleehak, zodat de benen optisch verlengd worden. Ook blijven de doorknooprokken het modebeeld beheersen. Combineer de rok met espadrilles met een laag sleehakje. Zo blijft je outfit classy en fashionable. 

Heb jij nog geen espadrilles en sleehakken in de schoenenkast staan? Bij Nelson vind je een ruime keuze aan seventies inspired schoenen. Shop jouw perfecte paar in één van de Nelson winkels bij jou in de buurt of in de webshop! 

nelson-blog-nelson-spring-trend-that-70s-show-2.jpg nelson-blog-nelson-spring-trend-that-70s-show-3.jpg

Geschreven door

Lindsey

Lindsey

Blogger, Medewerkster Nelson Rotterdam Lijnbaan