Sneakers voor een dag je uit!

Heb je vakantie of ben je een aantal dagen vrij? Dan is natuurlijk niets zo leuk als een lekker dagje uit. De één geniet het liefst van de natuur in het bos of op het strand, de ander gaat shoppen met een vriendin en weer iemand anders maakt er een gezellige familiedag van! Zo’n intensief dagje uit betekent vaak wel dat je veel op je benen staat, dus goede schoenen zijn heel erg belangrijk. Maar.. dit betekent natuurlijk niet dat je er niet fashionable uit kunt zien! Sneakers zijn comfortabel, functioneel en geschikt voor jong en oud. Juist daarom zijn dit soort schoenen dan ook de perfecte schoenen voor een dagje uit!

Genieten in de natuur
Hou jij van de buitenlucht en trek jij op je vrije dag het liefst de natuur in? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een stevig paar sneakers. Kies het liefst voor een hoog model, zodat ook je enkels extra bescherming krijgen. Door ongelijkmatige ondergronden in bijvoorbeeld het bos of op het strand is het belangrijk dat je voet goed ondersteund wordt. Een goed profiel zorg daarnaast voor een goede grip tijdens het lopen. Let ook op het materiaal. Schoenen gemaakt van suède en textiel zijn kwetsbaar en daardoor sneller beschadigd. Ga liever voor een leren variant. Tot slot is het ook slim om te kiezen voor een sneaker die gemakkelijk aan en uit gaat. Zand, steentjes of takjes willen nog wel eens in je schoen glippen en door gemakkelijke sneakers te kiezen bespaar je een hoop tijd.

Shoppen met vriendinnen
Staat er een vriendinnendagje op de planning? Dan ga je natuurlijk een heerlijk dagje shoppen in de stad! Je tassen vol geshopte spullen zijn al zwaar genoeg, dus trek tijdens zo’n dag het liefst een paar sneakers aan die licht zijn van gewicht. Denk bijvoorbeeld aan sneakers van canvas. Zo hou je het moeiteloos de hele dag vol tijdens het vele lopen. Sneakers zijn daarnaast ook nog eens gemakkelijk te combineren, dus kun je ze tijdens het shoppen gelijk leuk matchen met nieuwe items!

Familiedag in het pretpark
Schoolvakanties zijn perfect om gezinsuitjes in te plannen. Ga bijvoorbeeld een dagje aapjes kijken in de dierentuin of stap in een wilde achtbaan in een pretpark. Ook hier leg je vaak weer heel wat kilometers af en de kinderen rennen en vliegen vaak alle kanten op. Kies eveneens voor praktisch materiaal wat wel een stootje kan hebben, zoals leer. Waterattracties of glijbanen willen je schoenen namelijk nog wel eens wat schade toebrengen. Let er ook op dat je de sneakers goed vast kunt maken, want je wilt ze natuurlijk niet verliezen in een achtbaan!

Slecht weer
Soms wil je er op uit, maar werkt het Hollandse weertje niet zo mee. Geen ramp, er zijn genoeg leuke overdekte activiteiten te bedenken. Wat dacht je van een bezoek aan een interessant museum! Ook hier sta je vaak lang op je benen en tikt de stappenteller flink door. Zorg daarom dat je voor sneakers met een goed ondersteunend voetbed en een flexibele zool kiest. Dit voorkomt vermoeide voeten aan het einde van de dag.

Overige tips
Draag het liefst een paar sneakers die je van te voren goed hebt ingelopen. Je wilt natuurlijk geen blaren oplopen! Spray ze voor een dagje uit ook even goed in met een water- en vuil afstotende spray. Dit maakt het schoonmaken achteraf een stuk makkelijker.

Met deze tips ga jij voortaan goed voorbereid op stap, veel plezier!

nelson-blog-nelson-sneakers-voor-een-dag-je-uit-2.jpg