donderdag 7 juli 2016

Slim je koffer inpakken

Op vakantie gaan is heerlijk! Meestal is de voorpret al ontzettend leuk, maar tegelijkertijd ook stressvol. Je moet aan honderd dingen tegelijkertijd denken, helemaal als je een gezin hebt. Het inpakken van de koffer is dan ook geen makkelijk klusje. Als je met de auto op vakantie gaat ben je niet per se afhankelijk van het gewicht van je koffer. Maar als je gaat vliegen, dan wel! Tegenwoordig mag je bij veel vliegmaatschappijen maar tot 20 kg ruimbagage mee. Anders moet je bijbetalen en da’s natuurlijk geen goed plan. Als je geen ruimbagage bijgeboekt hebt, is het al helemaal lastig om een koffer in te pakken. Handbagage mag ook natuurlijk ook niet veel wegen, maar je wilt wel genoeg leuke outfits mee. Dilemma’s!

Een koffer slim inpakken vergt nogal wat moeite. Veel (verzorgings)artikelen kan je al in het klein kopen. Dat scheelt weer qua ruimte en in gewicht. Maar je schoenen kan je helaas niet in miniformaat meenemen! Om je koffer zo licht mogelijk in te pakken is het verstandig om eens kritisch naar je schoenenkast te kijken. Welke schoenen heb je nu daadwerkelijk nodig op vakantie? Een aantal factoren spelen mee in deze keuze: het weer op de plaats van bestemming, wat voor vakantie het is en welke kledingstukken je aan wil gaan trekken. Eén ding staat vast: probeer je te beperken op drie paar schoenen. Draag in het vliegtuig je zwaarste schoenen, dat scheelt namelijk ook weer in gewicht. 

Zeer waarschijnlijk check je twee weken voor vertrek dagelijks het weer van jouw vakantiebestemming. Hoewel de weerberichten niet altijd uitkomen, geven ze wel een goede indicatie van wat het weer waarschijnlijk gaat doen. Ga jij naar Zuid-Spanje waar het gemiddeld 30 graden is en waar het zonnetje schijnt? Neem dan een paar sandalen mee, een paar (slee)hakken en canvas sneakers waar je een dag op kan lopen. Ga jij deze zomer juist naar Noorwegen, waar het rond de 15 graden is en waar er nog weleens een regenbui kan vallen? Trek dan je comfortabele sneakers mee, een paar geklede schoenen zoals brogues en een paar canvas schoenen uit de kast. Stem de schoenen af op je outfits, of juist andersom. Belangrijk is om te kijken naar wat je precies op vakantie gaat doen. Ben je van plan om bergen te gaan beklimmen? Neem dan vooral een paar stevige stappers mee. Ga je juist heel de dag relaxen op het strand? Teenslippers doen het hier heel goed bij. Als je kiest voor een paar teenslippers waar je óók nog eens een dag op kan lopen, heb je een win-winsituatie. Dat scheelt namelijk weer een setje extra schoenen in de koffer!

Zelf ben ik afgelopen maand naar Curaçao gegaan. Welke schoenen hadden de eer om met mij mee te mogen? Ik ben over die grens van drie paar schoenen gegaan, oeps! Maar ik had ook alleen maar lichte schoenen mee: twee paar sandalen met een klein hakje, een paar platte espadrilles, teenslippers en een paar canvas Vans sneakers. De sneakers droeg ik in het vliegtuig, want die waren het zwaarst. Ik was bang dat ik boven de 20 kg zou komen, maar ik zat er gelukkig nog netjes onder! 

Kortom: je koffer inpakken is niet zo lastig als wat het lijkt. Richt je op ongeveer drie paar schoenen, zoek de lichtste exemplaren uit en draag de zwaarste in het vliegtuig. Waarschijnlijk zal het dan helemaal goed komen met de vakantie. 

Happy holiday!


nelson-blog-nelson-slim-je-koffer-inpakken-2.jpg nelson-blog-nelson-slim-je-koffer-inpakken-3.jpg

Geschreven door

Lindsey

Lindsey

Blogger, Medewerkster Nelson Rotterdam Lijnbaan