dinsdag 16 augustus 2016

Schoenen voor een avontuurlijke vakantie

Er zijn natuurlijk allerlei soorten vakanties. Van heerlijk relaxen aan de Costa in het zonnetje tot een verre reis maken naar een exotisch land. Voor dit laatste type vakantie zijn een paar goede schoenen geen overbodige luxe. Je wil natuurlijk wel kunnen genieten van al het moois dat je bestemming te bieden heeft en dit het liefste zonder pijn in de voeten. Welke schoenen het beste passen bij jouw avontuurlijke vakantie vertellen we je in deze blog!
Egale(re) ondergrond Een veelvoorkomende vakantie waarin je waarschijnlijk veel aan de wandel bent is bijvoorbeeld een citytrip. Een paar goede schoenen om de hele dag de meest prachtige straatjes door te slenteren mogen dan ook niet ontbreken. Om geen last te krijgen van de voeten zijn een paar schoenen met een goede demping van belang. Demping zorgt ervoor dat de ergste klap tijdens het lopen wordt opgevangen. Dit zorgt voor minder vermoeide en pijnlijke voeten. Schoenen met een goede demping zijn bijvoorbeeld Skechers en ook de modellen van Asics hebben demping in de zolen. Vind je demping juist minder prettig en loop je liever iets ‘harder’? Dan zijn de All Stars van Converse altijd een goed idee. 
Grove ondergrond Ga je op vakantie naar een land waar de wegen iets minder egaal zijn als in Nederland? Dan bieden een paar schoenen met een iets grover profiel uitkomst. Op deze manier heb je altijd goede grip op verschillende soorten ondergronden en dus minder kans om uit te glijden of te vallen. Ecco heeft verschillende modellen met een grover profiel. Van waterdichte modellen met Gore-Tex tot zomerse modellen die zelfs geschikt zijn om mee door het water te wandelen. De Ecco Biom is een schoen waar wordt gewerkt met verschillende componenten onder de zolen voor grip op verschillende ondergronden. Met dit model kun je dus alle kanten op! Feitje: een belangrijk kenmerk van Ecco schoenen is dat ze ontzettend lichtgewicht zijn. Dit is niet alleen fijn voor aan de voeten, maar scheelt ook weer in de bagage! Ook zit in Ecco schoenen een hele fijne demping, waardoor je er gemakkelijk een hele dag op kunt lopen.
Tips Ben je van plan om een paar nieuwe schoenen aan te schaffen voor jouw avontuurlijke vakantie? Dan is een goede tip om deze te passen aan het einde van de middag als je al een stukje hebt gelopen. Je voeten zijn dan al wat opgezet en dit voorkomt dat je schoenen te krap zou kopen. Ook is het van belang om altijd beide schoenen goed aan te proberen. Het is veelvoorkomend dat er verschil zit tussen beide voeten. Als je beide schoenen hebt aangetrokken, loop dan een stukje door de winkel of thuis. Zittend kan er niet beoordeeld worden of de schoenen goed zitten of niet. De schoen mag de voet omsluiten, maar zeker niet te strak zitten. Ontstaan er meteen knelpunten of is er nog veel ruimte over aan de zijkant? Kies dan voor een breder of juist smaller model. Zorg altijd voor een duimbreedte over aan de voorkant van de schoen om te beoordelen of de lengte geschikt is of niet. Als het mogelijk is kun je ook het binnenzooltje uit een schoen halen om te zien of de lengte juist is. 
Met deze tips moet het zeker lukken om jouw perfecte paar schoenen te vinden voor op vakantie. Kom gezellig langs in een van onze winkels voor het beste advies. Onze medewerkers helpen je graag in jouw zoektocht!

nelson-blog-nelson-schoenen-voor-een-avontuurlijke-vakantie-2.jpg nelson-blog-nelson-schoenen-voor-een-avontuurlijke-vakantie-3.jpg

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag