vrijdag 7 december 2018

Schoenen schoonmaken na een herfstwandeling

 Heb je heerlijk gewandeld met je gezin, een vriend/vriendin of met de hond; kom je thuis en zie je je vieze schoenen. Oeps. Door het regenachtige weer in Nederland zien je stappers er meteen niet meer uit. Geen paniek! In dit blog staat hoe je het op kunt lossen.

Liever voorkomen dan genezen
Ja dat weet ik al wel, denk je vast. Toch zeg ik het er graag nog een keer bij. Spray je schoenen na aankoop meteen even in met een water- en vuil afstotende spray. Spray vanaf een afstandje van 30 centimeter een dun laagje over de schoen, laat het even een kwartiertje drogen en herhaal dit nog een keer. De BAMA Power Protector geeft een langdurige bescherming tegen water, sneeuw en zout. Let op! Deze spray is niet geschikt voor lakleer, imitatieleer, metallic en stretch-materialen. Wil je deze toch beschermen dan raad ik je aan om eventjes langs een van onze Nelson winkels te gaan, zodat je een product kunt vinden dat bij je schoenen past.

Schoonmaken
Zijn je schoenen nat geworden of zitten ze onder de modder, laat dit dan eerst goed drogen. Vaak kun je dan het ergste vuil er al met een borstel af vegen. Haal eventueel de veters eruit en laat deze even weken in een sopje van afwasmiddel. In onze winkels is er een reinigende foam te verkrijgen, hiermee kun je het vuil dat blijft zitten verwijderen.Heb je een glad lederen schoen maar zit er een donkere vlek op die je er niet meer uit krijgt, dan kun je er altijd nog voor kiezen om de schoenen te poetsen met een donkere schoenpoets zodat je de vlek niet meer ziet. Zijn je schoenen van suède dan kun je de vlekken ook nog proberen te verwijderen met een suède gum. Spray ze hierna in met een kleurhersteller en borstel de schoenen goed op zodat ze hun kleur weer terugkrijgen. Wil je je schoenen gewoon even snel een beetje opfrissen, dan zijn deze Sneaker Clean schoonmaakdoekjes ideaal. Met deze natte doekjes poets je zo het ergste vuil weg.

Verzorgen
Nadat je je schoenen weer (zo goed als) schoon hebt gekregen is het belangrijk om ze ook goed te verzorgen. Echt lederen stappers verzorg je met een voedende crème met bijenwas, deze is kleurloos. Hierna kun je er eventueel nog overheen gaan met een schoencrème in de kleur van je schoenen. Hierdoor blijft het leer ook mooi zacht en soepel, en glimt het weer mooi. Suède schoenen kun je insprayen met een verzorgingsspray, dit frist de kleuren op en beschermt ook gelijk. En als laatste: gebruik een beetje schoendeo om je schoenen weer heerlijk fris te laten ruiken na die lange wandeling.

Heb je nog vragen over het schoonmaken van je schoenen? Stel ze in een van onze winkels!

Geschreven door

Isa

Isa

Blogger, Medewerkster Nelson Julianadorp