dinsdag 30 juli 2019

Schoenen onderhouden in de zomer

Door alle leuke dingen die je te doen staan in de zomer, vergeet je nog wel eens om je schoenen te onderhouden. Om je schoenen zo lang mogelijk mooi te houden, is het ook in de zomer van belang om je schoenen regelmatig in te sprayen en even op te poetsen.

Verkleuring
Door de zon kunnen schoenen van leer snel verkleuren. De schoenen gaan er dof uitzien en het leer kan uitdrogen. Dat wil je natuurlijk niet! Om dit te voorkomen is het belangrijk om regelmatig de schoenen te verzorgen met de juiste schoencrème of leerspray van Bama zodat de kleur mooi blijft. Deze producten zorgen er niet alleen voor dat de kleur mooi blijft, maar zorgt er ook voor dat het leer niet uitdroogt en mooi soepel blijft. Ook schoenen van nubuckleer en suède kunnen goed worden onderhouden. Om vlekjes uit het materiaal te krijgen, is er een borsteltje speciaal voor dit soort materialen. Hiermee krijg je vlekken uit je schoen zonder het materiaal te beschadigen. Vergeet niet daarna de schoenen in te sprayen met de spray van Bama speciaal voor suède en nubuck. Voor suède kan worden aangeraden om eerst tegen de haren in te borstelen en de schoenen dan in te sprayen. Borstel vervolgens het materiaal weer de juiste kant op en spray de schoen nogmaals in. Gebruik geen schoencrème op suède. Dit kan lelijke vlekken veroorzaken.

Bescherm je schoenen goed!
Om je schoenen lang mooi en verzorgd te houden, is het belangrijk om ze altijd goed in te sprayen. Hierboven is al uitgelegd hoe je schoenen moet verzorgen die van leer, nubuck en suede zijn gemaakt. Maar hoe ziet het met alle andere materialen zoals textiel imitatieleer of canvas? Voor deze materialen geldt dat het altijd goed is om je schoenen eerst in te sprayen met een vocht- en vuilafstotende spray. Deze spray helpt niet alleen tegen de bescherming van water, maar helpt ook om vlekken te voorkomen. Gebruik voor extra goede verzorging de Bama combi verzorgingsspray. Dit is een reinigende en verzorgende spray geschikt voor alle materialen. Ook voor schoenen die van meerdere materialen zijn gemaakt. De spray verzorgt en frist de kleur op. De spray is ook te gebruiken op tassen.

Om vlekken te verwijderen kunnen de schoenen afgenomen worden met een vochtige doek. Op deze manier hou je de schoenen schoon en vrij van vlekken. Doe schoenen van canvas niet  in de wasmachine. Hierdoor kan de lijmhechting loslaten.  Laat de schoenen niet opdrogen op de verwarming of in de volle zon. Dit kan het materiaal juist beschadigen. Laat de schoenen natuurlijk opdrogen aan de lucht.

Mocht je na het lezen van deze blog nog twijfels hebben over het onderhoud van je schoenen? Kom dan gerust langs in onze winkels. Daar krijg je passend advies!

Geschreven door

Linda

Linda

Blogger, Medewerkster klantenservice