dinsdag 26 april 2016

Schoenen met een verhaal

Mariëlle heeft bijzondere herinneringen aan de kinderschoentjes die zij droeg toen zij klein was. Schoentjes die een lange reis maakten van Korea naar Nederland. Nu is het haar meest kostbare bezit!

Ik ben geboren in Korea en heb daar gewoond totdat ik bijna 1,5 jaar was. Eerst woonde ik bij mijn moeder, maar zij kon als alleenstaande moeder niet meer voor mij zorgen. Met pijn in haar hart heeft ze mij moeten afstaan. Zij heeft mij toen naar een weeshuis gebracht van waaruit kinderen over de hele wereld geadopteerd werden. Zo ook in mijn geval. Ik werd vrij snel geadopteerd door mijn adoptieouders in Nederland. Toen ik met de andere kindjes op het vliegtuig stapte, droeg ik gele instappertjes met het vriendinnetje van Calimero erop.

In 2012 ben ik terug gegaan naar Korea om het land te leren kennen en ik wilde mijn biologische moeder zoeken. Tijdens mijn eerste reis heb ik het weeshuis bezocht en gevraagd of zij haar konden vinden en dat is uiteindelijk ook gelukt. Gelukkig was destijds alles goed geregistreerd, maar je kunt natuurlijk niet zomaar iemands leven binnenwandelen. Na enige tijd hebben ze haar een aangetekende brief gestuurd. Gelukkig reageerde zij heel enthousiast en heb ik haar vorig jaar kunnen ontmoeten in Korea. Nu hebben we nog steeds contact met elkaar. En de schoentjes? Die heb ik niet aan mijn moeder willen laten zien, omdat ik ze toentertijd in het weeshuis gekregen heb. Dat zou te pijnlijk voor haar zijn.

Ik bewaar zelf deze schoentjes wel als het meest dierbare bezit uit mijn korte jeugd in Korea. Dat is naast het jurkje dat ik toen aan had het enige tastbare uit mijn kindertijd dat ik nog heb. Babyfoto’s heb ik niet. Het jurkje hangt nu in mijn kast en mijn schoentjes heb ik in papier gewikkeld, zodat ze mooi blijven. Ondanks dat ik echt wel schoenverslaafd ben, graag op de allernieuwste schoenen loop en een enorme verzameling heb, zijn deze schoentjes voor mij het meest kostbaar en koester ik ze voor altijd.

nelson-blog-nelson-schoenen-met-een-verhaal-2.jpg

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer