vrijdag 28 september 2018

Rondje Utrecht

In het Nelson magazine tipten we al diverse leuke winkels en restaurants in de buurt van onze premium store in Utrecht. Wil je meer? Lees dan snel verder! Maartje van Barts Boekje vertelt je over de allerleukste adresjes.

Metro City Kitchen
Het midden van het land bereiken doe je het best met de trein. Dat dat tegenwoordig nog leuker is dankt Utrecht aan het onlangs heropende en beeldschone Hoog Catharijne, vanwaar je zo op de Oude Gracht (en in de Nelson store) staat. Pal daarnaast, in het WTC-gebouw aan de Jaarbeurszijde, kun je tegenwoordig neerzakken bij Metro City Kitchen, all day long. De zaak is van alle markten thuis. Dat is in dit geval heus niet alleen een leuke oneliner: bij Metro City Kitchen is het beneden, bij de Downtown Deli, lekker relaxed zitten, categorie no fuzz (laptop, koffie, meeting – dat idee). Wil je meer, dan wandel je de trap op naar het Uptown Dining restaurant. Beide lokalen zijn gigantisch (lees: altijd plek) en schijnt de zon, dan is er ook nog een net zo flink terras.

Jaarbeursplein 15, restaurantmetro.nl


Puha Shop en lunchroom Gys

Zes hele minuten wandelen vanaf de Oude Gracht en je bent halverwege een van de leukste straten van Utrecht, de Voostraat. Hier shop je op de hoek bij Puha Shop moois van jonge onbekende designers. Kleding maar ook accessoires zoals (leren)tassen en sieraden. Niet veel verderop zit Gys, mocht je voor de lunch bij willen komen met een heerlijke, goed gevulde salade of huisgemaakte soep. Ook Klijs en Boon in dezelfde straat is een aanrader. Stop de tijd.

Voorstraat 48 (Puha) en Voorstraat 77, puhashop.nlen gysutrecht.nl

Mother Goose Hotel
Moeder de Gans, het blijft een uitnodigend, nostalgisch beeld. Precies het huiselijke plaatje dat de eigenaren (die verderop ook het Eye Hotel runnen) voor ogen hadden. Met de locatie, een gezellig plein hartje stad, was meteen al niks mis maar aan het gebouw zelf moest op zijn zachtst gezegd nog wat gebeuren. Gaf niks, de allure van het vroegere stadskasteel sijpelt nog steeds door de muren heen en wat de eigenaren al meteen zagen, kan inmiddels iedereen zien. Het hotel heeft 23 kamers en iedere verdieping heeft zijn eigen kleur: zwart, bruin, wit en grijs. Het adres is de Ganzenmarkt. Ontbijten – met croissants en scones – doe je bij Daens, een gezellig conceptcafé met eveneens de mogelijkheid om er te overnachten op vijftig meter loopafstand.

Ganzenmarkt 26, mothergoosehotel.com

Le Jardin
Kom je op de Mariaplaats, en dat zou je moeten doen, dan kun je (en wil je)  niet om het prachtige blauwe gebouw heen waarop Le Jardin prijkt. Het café-restaurant slash plantenwinkel staat voor everything green: van die winkel tot aan de gerechten op het overwegend plantaardig, Frans georiënteerde menu met hier en daar een aanvulling van vlees, vis of gevogelte. Losse gerechten zijn te bestellen – alleen het menu Le Jardin start bij twee gerechten. Groentenomie, zo noemen ze dat zelf bij Le Jardin. Een eigen biowijn is er ook, een cuvée. Overigens is een kop koffie en een croissant bij de bijna-buren van het Franse café Elise ook een aanrader.

Mariaplaats 42, lejardinutrecht.nl

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer