zaterdag 24 december 2016

Nooit meer pijn of blaren!

Tijdens deze feestmaand komen de meest oncomfortabele schoenen uit de kast: hakken en pumps. Deze schoenen staan natuurlijk super elegant onder alle feestelijke outfits, maar nemen ook ongemakken met zich mee. Gelukkig geldt de uitdrukking "Wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden” allang niet meer! Ik zal je een aantal tips geven om pijn en blaren de komende feestdagen te voorkomen.
1.Blaren zijn holtes onder de huid die zich opvullen met vocht, welke ontstaan door druk en wrijving op de huid. Het is daarom heel belangrijk dat de schoenen goed worden uitgelopen! Trek je nieuwste pumps dus niet direct naar een feestje of diner aan, maar zorg ervoor dat je ze thuis al een aantal keer hebt gedragen. Dit zorgt ervoor dat het leer losser en zachter wordt, waardoor de druk op de huid afneemt.

2.Koop je nieuwe hakken voor de feestdagen? Pas de schoenen later op de dag, wanneer je voeten wat meer opgezet zijn. Zo weet je zeker dat je de goede maat aanschaft! 
3.Om de huid wat minder gevoelig te maken voor blaren kun je ze het beste wassen met koud water en zonder zeep! Zeep en warm water kunnen de huid dunner maken. Verder kun je ze goed insmeren met huidverzorgende crèmes speciaal voor de voeten. Dit zal ervoor zorgen dat de huid dikker en steviger wordt, waardoor het de druk en wrijving van de schoenen beter kan verdragen. 
4.De huid van de voeten kan zachter worden door zweet, en daardoor gevoeliger voor blaren. Strooi wat talkpoeder in je pumps! Dit neemt het vocht op, en voorkomt daardoor pijnlijke plekjes en blaren. 
5.Draag een naadloos pantykousje in je pump: een laagje tussen de huid en schoen vermindert de directe wrijving en daardoor dus het ontstaan van blaren. 
6.Heb jij plekjes die áltijd gevoelig zijn voor blaren? Plak hier van tevoren tape of een elastische pleister op. Dit beschermt de zwakkere plekjes van de huid. 
Met deze tips zullen pijntjes jouw feestdagen dus niet beïnvloeden. Tijd om de show te stelen in je prachtige pumps!

nelson-blog-nelson-nooit-meer-pijn-of-blaren-2.jpg nelson-blog-nelson-nooit-meer-pijn-of-blaren-3.jpg

Geschreven door

Claudia

Claudia

Blogger, Medewerkster Ecco Store Rotterdam Lijnbaan