donderdag 20 september 2018

Najaarstrend: Bikerboots

Afgelopen jaar zag je veel mensen er al op lopen en ook dit najaar komt deze trend terug: ik heb het natuurlijk over de bikerboots! Een musthave voor in je schoenencollectie. Het geeft net die stoere touch aan je outfit en zijn ook nog eens lekker warm. Deze stoere laarsjes zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken en kunnen tegenwoordig op alle mogelijke manieren gecombineerd worden.

Oorsprong
Waar komen de bikerboots eigenlijk vandaan? Deze trend is geïnspireerd op motorlaarzen. Motorlaarzen zijn vaak gemaakt van goed stevig leer ter bescherming en hebben een lage hak om de motor goed te kunnen besturen. Deze kenmerken van een stoere motorlaars zie je terug in de boots. Al zie je de boots steeds vaker met een iets hogere hak of zool. Niet alleen de zool is iets anders dan die van een motorlaars ook hebben bikerboots vaak nog een extra touch om het helemaal fashionable te maken. Denk bijvoorbeeld aan studs, grove gespen of ritjes.

Hoe te combineren

Niet alleen in het straatbeeld maar ook op de catwalk zie je de bikerboots veelvoudig terugkomen. Deze boots zijn daarom een musthave voor iedere fashionista. De stoere boot wordt op allerlei manieren gecombineerd. Je kan de boot dragen onder een jeans met een lekkere warme trui of blouse erop. Maar deze boot kan ook zeker onder een rok of jurk en maakt het geheel dan iets stoerder. Er zijn veel verschillende soorten bikerboots. Merken als PS Poelman, Mjus, Bullboxer, maar ook Nelson zelf hebben super leuke modellen. Deze enkelboot met gave gespen aan de zijkant bijvoorbeeld. Of als je meer van de parels bent is dit model van Nelson misschien wel wat voor jou. En wat dacht je van deze veterboot? Dit model is er ook nog met een superleuke extra touch: reptielenleer. Dit zorgt voor een net iets chiquere uitstraling waardoor je hem prima aan kan naar je werk. Loop je toch liever op hakken? Misschien is dan deze highheels enkelboot iets voor jou.

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke modellen met ieder weer verschillende details. Kijk dus gerust op onze website of in één van onze winkels voor nog veel meer gave boots.

Geschreven door

Lianne

Lianne

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag