dinsdag 30 juni 2015

Minnetonka: vrolijke franjes & kleurrijke prints

Minnetonka staat bekend om de heerlijk lopende suède mocassins en laarsjes met franjes en aztec prints. Wie regelmatig op festivals komt zal ze ongetwijfeld al vaak voorbij hebben zien komen. Ook celebs als Kate Moss en Cameron Diaz worden regelmatig gespot met deze stappers.

Eerste Amerikaanse schoenen

Geïnspireerd door de mocassins die door de oorspronkelijke bewoners van Amerika -de indianenstammen- werden gedragen, richtte Philip Miller in 1946 de Minnetonka Mocassin Company op. Anno 2015 zijn de Minnetonka’s niet meer weg te denken uit je schoenen collectie, want door de comeback van de 70’s trend deze zomer zijn suède en franjes weer populairder dan ooit! En het leuk is; de traditionele, hand gestikte kenmerken van toen, zie je nog steeds terug in de modellen van nu. Doordat Minnetonka's nog steeds op traditionele wijze worden gemaakt van de beste en fijnste kwaliteit suède, zitten ze ook nog eens heerlijk! De schoen volgt de beweging van je voeten en hierdoor wikkelen ze goed af. Naarmate je ze langer draagt zullen de schoenen zich naar je voeten vormen, wat zorgt voor een ideale pasvorm.

Tijdloze klassieker
Minnetonka’s zijn tijdloos en blijven razend populair. Logisch, want de modellen zijn super makkelijk te combineren bij zowel elegante als nonchalante outfits. Combineer je Minnetonka’s onder een zomers jurkje of stoere shorts. Trek al je kleurrijke accessoires uit de kast en maak je outfit af met een mooie hoed. De schoenen geven je outfit direct een ‘bohemian feel’, wat natuurlijk perfect aansluit bij zomerse looks!

Ben je niet zo’n festivalganger, maar wel een Minnetonka fan? Dan zijn er gelukkig ook nog superleuke wedges en sandalen bij Nelson te vinden. Allemaal voorzien van vrolijke franjes en kleurrijke prints. Bekijk de collectie dus snel online op Nelson.nl!

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer