dinsdag 26 juni 2018

Met deze tips maak je jouw voeten zomerklaar

De zomer is begonnen en misschien ga jij binnenkort wel op vakantie. Warm weer staat meestal gelijk aan blote voeten, maar deze worden nog weleens vergeten om te verzorgen. Ze zijn natuurlijk iets minder in het zicht, maar daardoor niet minder belangrijk. Met deze tips verzorg je je voeten gemakkelijk thuis en loop ook jij er bij met voeten die zomerklaar zijn!

Voetenbadje
Als eerste, neem een lekker voetenbadje! Een voetenbadje is niet alleen lekker, maar helpt vermoeide voeten ook te ontspannen en zorgt ervoor dat de voeten weer lekker zacht worden. Vul een emmer of teiltje met warm water en voeg er bijvoorbeeld badschuim, olie of badzout aan toe. Ga er lekker voor zitten en laat de voeten ongeveer 5-10 minuten weken in het water. Spoel de voeten hierna af met water zonder toevoegingen en droog ze goed af.

Scrubben
Na het voetenbadje is de huid van de voeten lekker zacht en dit is ideaal moment om dode huidcellen te verwijderen. Ga voor een (voeten)scrub en sla geen plekjes over! Op deze manier voelen de voeten nog zachter aan.

Vijlen

Heb je last val veel eelt? Dan is een scrub misschien te milt om alles weg te krijgen. Om eelt effectief te verwijderen kun je kiezen om het weg te vijlen met een voetvijl. Voeten kunnen best wat hebben, dus wees niet bang om een beetje kracht te zetten.

Knippen
Als de voeten weer helemaal zacht aanvoelen is het tijd om aandacht te besteden aan de nagels. Knip deze met een speciaal knippertje of schaartje af tot de gewenste lengte. Pas op! Knip de teennagels niet te kort, want anders groeien ze misschien in en dat is niet de bedoeling. De hoekjes van de teennagels kunnen het beste met een nagelvijl minder scherp worden gemaakt en zo kun je je nagels ook meteen in de gewenste vorm bijwerken!  Verzorgen Na het knippen is het tijd om de voeten in te smeren met een lekkere crème of bodylotion. Een vette crème zorgt ervoor dat de voeten extra lang zacht blijven aanvoelen door de hydratatie. Masseer de crème of bodylotion in, dit zorgt voor een betere bloedsomloop in de voeten. Even in laten trekken en je bent klaar om door te gaan naar de volgende stap!

Lakken
De laatste stap is het lakken van de nagels. Ga voor een lekker zomers kleurtje voor bij die leuke slippertjes of sandaaltjes. Tip: Gebruik altijd een basecoat. Dit voorkomt dat de kleur nagellak te ver in de nagels trekt, waardoor je nagels geel kunnen uitslaan en dit wil je natuurlijk niet. Dek de nagellak vervolgens nog af met een topcoat, zodat je er extra lang plezier hebt van je lakje.

Alle stappen uitgevoerd? Dan zijn jouw voeten zomerklaar!

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag