donderdag 1 februari 2018

Meer bewegen met het hele gezin

Wil je meer bewegen maar kom je er niet aan toe om elke week naar de sportschool te gaan, en geef je het drukke leven met het hebben van kinderen de schuld? Na het lezen van deze tips kun je dat niet meer als smoes gebruiken. Je kunt ook meer bewegen met het hele gezin! Zo heb je niet alleen meer beweging, maar samen is het ook een stuk gezelliger!

nelson-blog-nelson-meer-bewegen-met-het-hele-gezin-2.jpg Wandeling
Misschien heb je mijn vorige blog al gelezen, waarin ik je vertel welke schoenen je aan trekt naar bijvoorbeeld het bos. Een wandeling door het bos is namelijk een super fijne manier om meer in beweging te komen. Ga eens lekker met het hele gezin een grote wandeling maken. Doe een speurtocht of neem je camera mee om mooie foto’s te maken. Met deze regenlaarsjes hoef je je in ieder geval niet druk te maken om vieze of natte voeten bij je kinderen! Voordat je kids in de auto stappen of thuis zijn kun je ze lekker makkelijk uit trekken en schoon kloppen, zodat je geen viezigheid mee naar binnen neemt. Handig!

Fietsen
Pak gewoon eens wat vaker de fiets in plaats van de auto. Fietsen is niet alleen gezond, het is ook goed voor de portemonnee en voor het milieu. Haal een frisse neus en fiets eens een rondje door de buurt, of ga met de fiets naar de stad in plaats van met de auto. Voor het fietsen kun je vrijwel elke schoen dragen, als ze maar goed om je voeten blijven zitten zodat je je schoenen onderweg niet verliest!

Sport
Organiseer een sportmiddag. Verdeel het gezin in teams en speel een potje tennis, voetbal of basketbal. Trek je favoriete sneakers aan en de wedstrijd kan beginnen! Laat het weer het niet toe om lekker buiten te bewegen? Ga eens een middag met z’n allen naar het zwembad. Zwemmen is zeer ontspannend en een leuke manier om in beweging te zijn. Daarnaast is zwemmen een sport waarbij de kans op blessures zeer klein is. De meeste zwembaden raden het dragen van badslippers langs de rand van het zwembad aan. Zo verminder je de kans op uitglijden en het risico op infecties.

Wat doet jouw gezin om meer in beweging te zijn? Laat het ons weten via onze social media kanalen!

Geschreven door

Isa

Isa

Blogger, Medewerkster Nelson Julianadorp