maandag 18 januari 2021

Meer bewegen bij slecht weer

Januari is inmiddels alweer bijna voorbij, en voor je het weet zit februari er ook zo weer op. Tot nu toe is deze winter qua temperatuur vrij zacht verlopen, zonder grote sneeuwbuien of harde vorst. Maar geregend, dat heeft het zeker wel! En hoe kom je met dit slechte weer dan alsnog aan voldoende beweging zonder dat je in de stromende regen naar buiten hoeft, en ondanks dat de sportscholen gesloten zijn? Ik vertel het je hieronder.

Dansen
Dansen is niet alleen fysiek, maar ook geestelijk een fantastische manier om in beweging te zijn! Zet je favoriete muziek op en dans erop los. Heb je de beschikking over het spel Just Dance? Haal dit dan eens uit de kast en probeer een zo hoog mogelijke score te behalen. Heb je deze game niet? Op YouTube staan veel Just Dance filmpjes, maar ook andere leuke dans workouts, zodat je deze kunt afspelen op je laptop of telefoon, en je ze gewoon (gratis) kunt meedoen. Trek een paar fijne sneakers aan zodat je niet uitglijdt en houd een flesje water bij de hand. Wedden dat je na een aantal liedjes al helemaal bent uitgeput?

Fitness oefeningen
Nu dat de sportscholen gesloten zijn en we grotendeels thuis zijn, is het een goed idee om met home-workouts te starten! Voer oefeningen thuis uit met je eigen lichaamsgewicht of bestel een aantal losse gewichten online. Denk aan oefeningen als squats, sit ups of planken. Maak een schema voor jezelf en herhaal deze meerdere malen per week voor zo veel mogelijk resultaat.

Klusjes
Vrijwel niemand heeft zin in het huishouden, maar nu we het grootste deel van onze tijd thuis doorbrengen is het wel fijn als alles een beetje op orde is. En dit is meteen een goede manier om toch in beweging te zijn. Meer tijd? Geef je huis een kleine makeover en verf die muur achter je bank eens een ander kleurtje, of verplaats de meubels in huis. Zo ben je niet alleen in beweging, maar zie je ook gelijk resultaat van wat je gedaan hebt!

Met deze tips kom je toch in beweging, ook thuis op een regenachtige dag! Geef je goede voornemens dus vooral niet op, want alle kleine beetjes beweging helpen :).

Geschreven door

Isa

Isa

Blogger, Medewerkster Nelson Julianadorp