donderdag 08 februari 2018

Meer bewegen bij slecht weer

Januari is inmiddels alweer voorbij, en voor je het weet zit februari er ook zo weer op. Tot nu toe is deze winter vrij zacht verlopen, het heeft weinig gesneeuwd of gevroren. Maar geregend, dat heeft het zeker! En hoe kom je met het slechte weer dan alsnog aan voldoende beweging zonder dat je in de stromende regen naar buiten hoeft? Ik vertel het je hieronder!

Dansen
Dansen is niet alleen fysiek maar ook geestelijk een fantastische manier om in beweging te zijn! Zet je favoriete muziek op en dans er op los. Heb je de beschikking over het spel Just Dance, haal deze dan eens uit de kast en probeer een zo hoog mogelijke score te behalen. Heb je deze game niet? Op YouTube staan vele Just Dance filmpjes zodat je deze kunt afspelen op je laptop of telefoon, en je ze gewoon (gratis) kunt meedoen. Trek een paar fijne sneakers aan zodat je niet uitglijdt, en houd een flesje water bij de hand. Zeker weten dat je na een aantal liedjes helemaal bent uitgeput!

Fitness oefeningen
We hebben natuurlijk niet allemaal een sportschool om de hoek. Gelukkig kun je ook genoeg oefeningen thuis uitvoeren. Doe dit met je eigen lichaamsgewicht of schaf wat losse gewichten aan. Denk aan oefeningen als squats, sit ups of planken. Maak een schema voor jezelf en herhaal deze meerdere malen per week voor zo veel mogelijk resultaat. Klusjes
Vrijwel niemand heeft zin in het huishouden, maar wanneer het slecht weer is is dit wel een goeie manier om toch in beweging te zijn. Meer tijd? Geef je huis een kleine make over en verf dat muurtje achter je bank eens een ander kleurtje, verplaats de meubels in huis en hang die mooie foto eens op die al maanden op zolder ligt te verstoffen. Zo ben je niet alleen in beweging, maar zie je ook gelijk resultaat van wat je gedaan hebt!

Met deze tips kom je toch in beweging, ook op een regenachtige dag! Geef je goede voornemens dus vooral niet op, want alle kleine beetjes beweging helpen. :-)

Geschreven door

Isa

Isa

Blogger, Medewerkster Nelson Julianadorp