maandag 31 mei 2021

Maak jouw voeten summer-ready met deze DIY pedicure!

Het zonnetje straalt eindelijk fel aan de lucht en de natuur staat volop in bloei: het is tijd voor zomer! Misschien heb je jouw garderobe al voorbereid op de zomer en al je winterse kleding opgeruimd, en daarom is het nu ook tijd om die leuke sandalen uit de kast te trekken en je nieuwe jurkje aan te doen. Uiteraard zijn je voeten na al die maanden kou en sokken dragen wel toe aan wat extra liefde en aandacht. Niet gevreesd, in deze blog vertel ik je hoe jij zelf je voeten summer-ready maakt met een DIY pedicure.

  1. Voetenbadje

De eerste stap van elke pedicure is natuurlijk het voetenbadje. Neem een teiltje en vul dit met warm water. Doe hier badolie of een speciale bruistablet voor je voeten bij. Je kunt je voeten zo lang als je wilt laten weken in het warme water, hierdoor laten dode huidcellen en eelt namelijk al een beetje los. En het is ook nog eens super relaxing.

2. Scrubben

Nadat je je voeten lekker hebt laten weken is het tijd voor een fijne voetenscrub. Hiermee maak je je voeten extra zacht en worden dode huidcellen verwijderd. Hierdoor ziet de huid op je voeten er meteen weer stralend en fris uit. Gebruik ongeveer een eetlepel scrub per voet en masseer dit gedurende 2 minuten in ronddraaiende bewegingen op je voeten en tenen.

3. Eelt verwijderen

Nadat je voeten goed zijn gescrubd, kun je ze afspoelen. Nu is het tijd om ruwe plekjes en eelt te verwijderen, die kunnen ontstaan in de winter. Gebruik een puimsteen of voetvijl hiervoor. Let er op dat je niet teveel eelt verwijdert, dat zorgt juist voor een pijnlijk gevoel bij het lopen. De huid op je voeten heeft namelijk een klein beetje eelt nodig, ter bescherming tegen bijvoorbeeld steentjes of scherpe stukjes. Wanneer je voeten goed droog zijn, kun je precies zien waar zich het overtollige eelt bevindt.

4. Nagels knippen

Nu is het tijd om je teennagels onder handen te nemen. Knip je nagels altijd recht af, en zeker niet te kort! Zo kun je ingegroeide teennagels voorkomen. Je kunt scherpe hoekjes of randjes nog wat bijvijlen met een nagelvijl, maar vijl altijd één kant op zodat je scheurtjes in je nagels voorkomt. Verwijder je nagelriemen met een speciale knipper voor een nette look.

5. Nagels lakken

Misschien wel het leukste deel van een pedicure: het lakken van je nagels! Kies je favoriete zomerse kleur en breng hiervan twee laagjes aan op je nagels. Begin met een base-coat en eindig met een top coat, zo kun je extra lang genieten het kleurtje en zijn je nagels beter beschermd tegen verkleuren. Laat je nagels goed drogen, en breng als ze droog zijn een nagelriemolie aan om je nagelriemen gehydrateerd en soepel te houden.

6. Finishing touch

Heb je bovenstaande 5 stappen gevolgd? Dan zijn jouw voeten zeker summer ready! Maar wil je net dat beetje extra? Breng dan in de nacht Vaseline of een rijke crème aan op je voeten en laat dit de hele nacht intrekken. Babyvoetjes gegarandeerd.

Volg deze 6 stappen en jouw voeten zien er weer uit als nieuw. Haal je favoriete slippers of sandalen dus maar alvast uit de kast, of shop je nieuwe favoriete sandalen op nelson.nl!

Geschreven door

Amber

Amber

Blogger, Marketing medewerker