dinsdag 23 juni 2020

Maak jouw voeten summer-ready met deze DIY pedicure!

Het zonnetje straalt steeds feller en bomen staan volop in bloei: het is zomer! Misschien heb je jouw garderobe al voorbereid op de zomer en al je winterse kleding opgeruimd, of heb je in huis een grote 'zomer-schoonmaak' gehouden. Doordat het buiten steeds warmer wordt, is het tijd om die leuke sandalen uit de kast te trekken en je nieuwe jurkje aan te doen. Uiteraard zijn je voeten na al die maanden kou en sokken dragen wel toe aan wat aandacht en liefde. Niet gevreesd, want in dit blog leer ik je hoe jij zelf jouw voeten summer-ready maakt met een DIY pedicure.

Voetenbadje
De eerste stap van elke pedicure is natuurlijk het voetenbadje. Neem een teiltje en vul dit met warm water. Voeg hier bijvoorbeeld wat badolie of een speciale bruistablet voor je voeten aan toe. Je kunt je voeten zo lang als je wilt laten weken in het warme water. Dode huidcellen en eelt laten hierdoor al een beetje los, waardoor je dit erna gemakkelijk kunt verwijderen. En daarnaast is het ook nog eens super relaxing, dus zet een muziekje aan en geniet ervan!

Scrubben
Nadat je je voeten lekker hebt laten weken in het voetenbadje is het tijd voor een fijne voetenscrub. Met een scrub maak je je voeten extra zacht en verwijder je dode huidcellen. De huid op je voeten ziet er daardoor weer stralend en fris uit. Masseer de scrub in ronddraaiende bewegingen op je voet en tenen. Gebruik ongeveer een eetlepel scrub per voet. Doe dit ongeveer 2 minuten per voet en spoel je daarna af met lauwwarm water.

Eelt verwijderen
Nadat je je voeten goed hebt gescrubd en afgespoeld, droog je ze af voor de volgende stap. Nu is het namelijk tijd om ruwe plekjes en eelt te verwijderen, die wellicht zijn ontstaan gedurende de winter. Gebruik hiervoor een puimsteen of een voetvijl. Zorg er wel voor dat je voeten echt goed droog zijn voor je hiermee aan de slag gaat! En let vooral op dat je niet teveel eelt verwijdert, dat zorgt juist voor een pijnlijk gevoel bij het lopen. De huid op je voeten heeft een laagje eelt nodig, zodat je voeten beschermd zijn bij het lopen en tegen bijvoorbeeld steentjes of scherpe stukjes op de grond. Wanneer je voeten goed droog zijn, kun je precies zien waar het overtollige eelt zich bevindt, en haal je niet per ongeluk teveel weg.

Nagels knippen, vijlen en polijsten
Nadat je het overtollig eelt hebt verwijderd, is het tijd om je teennagels onder handen te nemen. Gebruik een nagelknipper- of schaartje om je teennagels recht af te knippen, en zeker niet te kort. Dit is extra belangrijk om ingegroeide teennagels te voorkomen, au! Daarna kun je de scherpe hoekjes of randjes nog wat bijvijlen met een nagelvijl. Vijl altijd één kant op, op deze manier voorkom je kleine scheurtjes in je nagels. Duw je nagelriemen voorzichtig wat naar achteren met een bokkenpootje en verwijder deze vervolgens met een nagelriemknipper voor een nette en clean look.

Nagels lakken
Misschien wel het leukste deel van je pedicure: het lakken van je nagels! Kies je favoriete zomerse kleur en breng hiervan twee laagjes op je nagels aan. Begin met een base-coat en eindig met een top-coat, zodat je extra lang van het kleurtje kunt genieten en om je nagels te beschermen tegen verkleuren. Laat je nagels goed drogen, wanneer ze 100% droog zijn kun je een nagelriemolie aanbrengen op je nagelriemen om die gehydrateerd en soepel te houden.

Finishing touch
Na het volgen van bovenstaande 5 stappen is jouw DIY pedicure zo goed als af! Maar wil je voor echt babyzachte voeten gaan? Dan kan deze laatste stap niet missen. Mijn geheim hiervoor is: smeer je voeten voor het slapengaan rijkelijk in met Vaseline (ja, echt!) en trek hier overheen een paar sokken aan. Laat het in de nacht intrekken en de volgende dag zijn jouw voeten zachter dan ooit! Uiteraard kun je ook een rijke voetencrème gebruiken, mocht je geen Vaseline in huis hebben.

Volg deze 6 stappen en jouw voeten zien er weer uit als nieuw, en helemaal klaar voor de zomer. Haal je favoriete sandalen dus maar alvast uit de kast, of shop je nieuwe favoriete sandalen op nelson.nl!

Geschreven door

Amber

Amber

Blogger, Marketing medewerker