dinsdag 26 januari 2016

Liefde voor loafers

Het blijft het eeuwige dilemma: Je wilt graag classy en comfortabel erbij lopen, maar een paar hakken zijn geen optie. Natuurlijk heb je die sneaker trend, maar dan zie je er weer te sportief uit. Gelukkig is er voor dit dilemma een oplossing gevonden… Lang leve de good old loafer! 

Lang geleden…
Loafers zijn instapschoenen zonder veter en worden ook wel moccasins genoemd. Je herkent ze aan het bovenwerk die doorloopt op de wreef. In tegenstelling tot de ballerina, die vaak alleen de tenen en het stukje daarboven bedekt. De eerste loafer is in 1847 in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd. Pas vanaf 1950 steeg de schoen in populariteit. Amerikaanse tieners moesten de schoen dragen als onderdeel van hun schooluniform. Vandaar dat de loafer tegenwoordig vaak gebruikt wordt in de zogenaamde ‘college look’. Nadat modehuis Gucci in 1966 een eigen draai aan de loafer had gegeven konden we er echt niet meer omheen: iedereen moet een paar loafers in de kast hebben staan! 

How to wear
Loafers hebben misschien een stoffig imago, maar dat is helemaal niet nodig! Menig trendsetter en it-girl is al met een paar loafers aan de voeten gespot. En da’s best begrijpelijk, omdat ze een preppy, klassieke, maar toch moderne touch aan je outfit geven. Daarnaast is de loafer eenvoudig te combineren. Draag ‘m met een skinny jeans of een kokerrok. Voor de durfals onder ons: Combineer de loafer met een gecropte boyfriend-/mom jeans. Dit staat ontzettend leuk én is helemaal van nu. 

Genoeg keuze
Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende uitvoeringen van de loafer op de markt, dat er ook voor jou een perfect exemplaar tussen zit. Van lakleer tot dierenprint, van preppy tot stoer en van elegant hakje tot aan stoere flatform-zool… Er is voor ieder wat wils. Hopelijk is de loafer dé oplossing voor jouw eeuwige modedilemma! 


nelson-blog-nelson-liefde-voor-loafers-2.jpg nelson-blog-nelson-liefde-voor-loafers-3.jpg

Geschreven door

Lindsey

Lindsey

Blogger, Medewerkster Nelson Rotterdam Lijnbaan