donderdag 5 maart 2020

Kinderschoenentrends lente 2020

Kinderschoenen trends zijn steeds vaker een kopie van de volwassenentrends. Dit is ook het geval voor de trends van de lente. Natuurlijk wel met een eigen twist! In dit blog lees je wat de kinderschoenentrends zijn voor het voorjaar.

Sportieve sneakers

Een onmisbare trend dit seizoen zijn de sportieve sneakers, voor zowel jongens als meisjes. Sneakers zijn allang niet meer alleen voor onder een sportieve look, maar kunnen tegenwoordig bij iedere gelegenheid gedragen worden. Daarbij kunnen de kids er heerlijk op rennen en spelen. Kies voor een paar in zwart of wit, of juist voor een leuk kleurtje. Met sportieve sneakers zit je altijd goed! Wat we dit seizoen veel zien zijn sportieve sneakers met veel gekleurde grafische elementen, vlakken en prints. Ook neon kleuren zien we veel terugkomen bij Nike, de sneakers mogen best een beetje opvallen onder je outfit!

Skate schoenen

Skateschoenen zien we ieder jaar terugkomen in het straatbeeld, voor jong en oud. Ook voor kinderen zijn ze dit seizoen weer helemaal hip! Skateschoenen zijn speciaal ontworpen schoenen voor het skaten. Ze zijn laag en hebben een vlakke rubberen zool, met veel grip zodat je minder snel valt. Daarnaast hebben skateschoenen dikke zolen, wat zorgt voor een goede demping tijdens het skaten. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de sneakers van het merk Vans. De Vans Ward is een echte musthave, en ook papa en mama kunnen dit model dragen.

Vrolijke kleuren en prints

Er is niks mis met zwarte schoenen, maar aankomend seizoen is het tijd voor vrolijke kleuren en printjes! We zien dit seizoen veel neon kleurige details, maar ook de dierenprintjes blijven favoriet. Bij vele merken komen we de felle kleurtjes tegen, je schoenen mogen dus best een beetje opvallen. Vooral bij Skechers spotten we allerlei kleuren, maar ook opvallende lampjes in de schoenen zijn bij dit merk bijna onmisbaar. Geox heeft ook fijne stappers in leuke kleuren in de collectie! Bij het merk Shoesme zien we ook veel leuke kleuren en tijgerprintjes terugkomen.

Chunky sneakers

Afgelopen jaar hebben we deze trend vaak voorbij zien komen voor volwassenen, en nu zien we het ook steeds vaker terug bij de kinderschoenen. Dad sneakers, ook wel Chunky sneakers genoemd. Dit zijn sneakers die er lekker grof uit zien, vaak met dikke futuristische zolen. Maar waarom worden ze dan Dad sneakers genoemd? Dit komt omdat het vooral mannen waren die dit soort schoenen hadden, vaak enorm lelijk en afgetrapt. Inmiddels zijn ze in een nieuw jasje gestoken en dus super hip. Stoer onder een jeans, of juist bij een jurkje. Match bijvoorbeed de sneakers van Fila met jouw mini-me, of kies voor een paar van Vingino. Helaas zijn deze er niet voor volwassen, anders had ik het wel geweten!

Geschreven door

Isa

Isa

Blogger, Medewerkster Nelson Julianadorp