dinsdag 14 augustus 2018

Kinderschoenen checklist voor het nieuwe schooljaar

De zomervakantie loopt langzaam tegen zijn eind en de kids maken zich weer klaar voor het nieuwe schooljaar. Naast alle nieuwe schoolspullen die gekocht moeten worden, wordt er vaak ook een blik geworpen op de garderobe en ook de schoenen mogen niet worden vergeten! Zijn jouw kids toe aan een paar nieuwe stappers of kunnen de oude schoenen nog wel een ronde mee? Volg deze checklist om het zeker te weten!

1. Wat staat er nog in de kast?
De eerste stap is om te bekijken wat er nu eigenlijk allemaal nog in de kast staat. Haal alles tevoorschijn en onderwerp elk paar aan een grondige inspectie. Zitten er gaten en scheuren in? Zijn de schoenen nog wel goed maar ontzettend vies? Zijn de schoenen geschikt voor dit seizoen? Maak een selectie zodat er duidelijk wordt wat er nog overblijft. Zijn er geen schoenen overgebleven? Dan is het natuurlijk meteen duidelijk dat er nieuwe schoenen gekocht moeten worden. Schoenen die helemaal zijn afgetrapt hebben zijn steun verloren en moeten dus worden vervangen. Zijn er toch nog wat blijven staan? Doorloop de checklist dan verder.

2. De maat bepalen
De schoenen die uit stap 1 zijn overgebleven zijn op basis van uiterlijk blijven staan. Mooi dat ze er nog goed uitzien, maar ze moeten natuurlijk ook nog goed passen! Om te zien of dit het geval is, is het het gemakkelijkst (als dit mogelijk is) om het binnenzooltje uit de schoen te halen en de voet hier op te zetten. Zo wordt er meteen duidelijk of de schoenen nog de juiste maat zijn of niet. Is er nog een (half) duimpje over aan de voorkant? Dan is de maat nog goed! Is er minder ruimte over? Dan zijn de schoenen te klein! Ook dit is meteen een teken dat er nieuwe schoenen gekocht moeten worden.

3. Schoonmaken
Zijn er schoenen door stap 1 en 2 gekomen? Dan is de kans groot dat ze wel een opfrisser kunnen gebruiken! De buitenkant kan vaak gemakkelijk worden schoongemaakt met de Bama Sneaker Clean. Witte zolen kunnen opgepoetst worden met een schuursponsje en een beetje afwasmiddel. Zijn de schoenen van leer? Gebruik dan een verzorgende crème om het materiaal te voeden en de kleur weer terug te halen. Hierna kunnen de schoenen worden behandeld met een beschermende spray. Vaak wordt er niet aan gedacht, maar ook de binnenzooltjes van schoenen kunnen worden vervangen! Ga voor een lekker fris zooltje zodat de schoen weer lekker stevig aanvoelt.

4. Aanvullen
Nu de schoenen die zijn overgebleven weer zijn opgelapt, kan er worden gekeken naar wat voor soort schoenen er nog ontbreken aan de collectie van jouw kids. Als bijvoorbeeld alleen de sandalen nog goed waren, dan zijn een paar sneakers een echte musthave. Het weer kan zomaar gaan omslaan en natte voeten zijn natuurlijk niet de bedoeling. Dus: shoppen maar! 

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag