donderdag 1 december 2016

Jouw schoenen steunen een goed doel!

Het is 1 december: Wereld Aids Dag. Daarom staat vandaag wereldwijd de strijd tegen aids in de schijnwerpers. In dit blog vertellen we je graag iets meer over een stichting die zich al sinds 1999 inzet om zwangere vrouwen en baby’s met hiv in Afrika te helpen: Orange Babies. Je leest meer over dit goede doel, de samenwerking en hoe ook jij kunt helpen!

Over Orange Babies
Orange Babies steunt zwangere vrouwen en kinderen die geïnfecteerd zijn met het hiv virus doormiddel van voorlichting, medische hulp en het bouwen van weeshuizen, kraamklinieken en opvanghuizen. De voornaamste doelen? Het voorkomen dat een zwangere vrouw het hiv-virus doorgeeft aan haar baby én het helpen van mensen die (indirect) slachtoffer zijn van hiv en aids.

Nelson x Orange Babies
Sinds 2008 steunt Nelson Orange Babies bij deze strijd. Bij aankoop van een paar kinderschoenen uit de Nelson Orange Babies collectie gaat een deel van de opbrengst naar Orange Babies. Sinds dit jaar gaat de volledige steun gaan naar een nieuw te realiseren weeshuis: het ‘Orange Babies Home’ in Okahandja.

Orange Babies Home: vooral liefde

Wat is het Orange Babies Home dan precies? Dit wordt een complex van 225 m2 met plek voor ongeveer 20 kinderen tussen de 6 en 15 jaar met hiv of die hun ouders zijn verloren aan het virus. In de najaars editie van het Nelson Magazine en op Nelson.nl/blog heb je al het één en ander kunnen lezen over de voortgang van het weeshuis. Gemist? Lees het hier.

Het laatste nieuws is dat alle materialen voor de bouw van het weeshuis inmiddels geproduceerd zijn in Nederland en verscheept naar Zuid-Afrika. Vanuit daar zijn de materialen vervoerd naar Okahandja en kan de bouw na de zomervakantie beginnen. In Namibië zijn de seizoenen net andersom, dus half januari begint daar het nieuwe schooljaar en kan ook de bouw van het nieuwe weeshuis beginnen!

Stappen voor stappen

Zoals gezegd gaat een deel van de opbrengst van de Orange Babies collectie naar Orange Babies. Dus wil je ook helpen? Neem dan snel een kijkje in de collectie kinderschoenen en shop jouw favoriet! Je vindt er hippe laarsjessneakers en klittenbandschoenen voor zowel jongens als meisjes en ook aan de allerkleinsten is gedacht in de vorm van babyschoentjes. In de dames en herencollectie vind je overigens ook leuke modellen van Orange Babies. Wat dacht je van een paar stevige winter- of snowboots?

Wil je meer weten over Orange Babies en op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom het weeshuis? Kijk dan regelmatig even op nelson.nl/orangebabies.

nelson-blog-nelson-jouw-schoenen-steunen-een-goed-doel-2.jpg nelson-blog-nelson-jouw-schoenen-steunen-een-goed-doel-3.jpg

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer