dinsdag 13 oktober 2015

Hoog, hoger, hoogst!

De hoge laars is dé trend voor de aankomende winter! En dat is alleen maar fijn, aangezien ze zorgen voor warme benen maar toch heel fashionable zijn. Op de catwalk zijn ze regelmatig gespot en menig fashionista heeft zich al aan de trend gewaagd. High boots geven je eenvoudige outfit een upgrade en zijn echte eyecatchers.  Ook passen ze bij vrijwel iedere stijl: van classy tot aan hippie, er is voor ieder wat wils. Aan jou de keuze voor welke hoogte je gaat: under-knee, on-knee, of over-knee. Moeilijk kiezen? Lees hieronder welke hoogte perfect is voor jou!

Under-knee
De under-knee laars is een hoge laars die onder de knie blijft. Hij is hoger dan een enkellaars en valt dan ook tot op de kuit. De under-knee is perfect voor petite vrouwen of voor vrouwen met wat kortere benen. Deze hoogte voorkomt dat de benen niet nog korter lijken of dat men denkt: "Hé, waar gaan die laarzen met die mevrouw naartoe?”, want dat is natuurlijk niet de bedoeling! Draag de laars met een strakke skinny jeans. Een wijdere jeans zit minder mooi in de laars en kan er nogal plomp uitzien. Om de benen optisch te verlengen kan je de laars en broek in één dezelfde kleur combineren, zoals een zwarte jeans met een zwarte laars. Om je benen nóg langer te laten lijken kan je een under-knee boot dragen met een (flinke) hak. Hallo, lange modellenbenen!

On-knee
De on-knee laars zit tot net onder de knie. Let met deze lengte op dat de laars niet teveel in de knieholte zit, want dat kan behoorlijk pijn gaan doen. De on-knee staat het beste bij dames met wat langere benen. Vanwege de lengte lijken de benen minder ‘in tweeën’ gedeeld te worden, wat bij kortere benen nog wel eens het geval is. Deze laars kan in principe met elk kledingstuk gecombineerd worden, van een skinny jeans tot aan een rok. Wil je on trend gekleed gaan? Combineer dan een (wollen) culotte met de on-knee laars. Super stylish en helemaal 2015!

Over-knee
De over-knee laars zit, zoals de naam al doet vermoeden, tot over de knie. Vorig jaar werden ze al op straat gespot, maar dit jaar zullen ze niet uit het modebeeld weg te slaan zijn. Hoewel je het misschien niet zult verwachten, kan iedereen de over-knee laars hebben. Zelfs als je 1,50 meter bent staan ze nog leuk! De over-knee zorgt ervoor dat je opvalt in de menigte en geeft jouw outfit een fashionable upgrade. De laars kan gedragen worden met een skinny jeans of met een korte rok. Ontzettend hip en super comfy!

Nog een aantal tips:
- Heb je vollere benen of flinke kuiten? Ga dan op zoek naar laarzen met een bredere schacht. Te strakke laarzen kunnen in de huid gaan snijden en staan gewoonweg niet zo mooi. Daarnaast kan de laars sneller kapot gaan, omdat er teveel spanning op staat. Koop dus een paar die netjes aansluiten, zodat je er jaren plezier van kan hebben.
- Heb je juist hele slanke benen of smalle kuiten? Ook dat kan onhandig zijn, omdat de laars teveel gaat wijken en dat staat niet mooi. Ga daarom op zoek naar een paar laarzen met een smalle schacht die perfect aansluiten!


De juiste laarshoogte gevonden? Bij Nelson zijn zowel de under-knee, on-knee en over-knee te koop. Neem dus eens gerust een kijkje in één van onze winkels of shop jouw perfecte paar op Nelson.nl! En voor wat extra outfit inspiratie kun je ook terecht op onze Pinterest pagina.

nelson-blog-nelson-hoog-hoger-hoogst-2.jpg

Geschreven door

Lindsey

Lindsey

Blogger, Medewerkster Nelson Rotterdam Lijnbaan