woensdag 14 oktober 2015

Het suede seizoen

Suède: tijdloos, stoer, vrouwelijk en terug van weggeweest! Dit seizoen is suède het meest onmisbare materiaal in jouwe kleding- én schoenenkast. Suéde is eindeloos te stijlen en past eigenlijk overal bij. Toch wordt suède door velen liever gemeden, omdat het wordt gezien als ‘moeilijk’ materiaal. Het klopt dat het materiaal kwetsbaarder is, maar met het juiste onderhoud kunnen ook suède schoenen super lang mooi blijven. Want zeg nou zelf, die gave laarzen zijn toch veel te mooi om te laten staan?

Suède is het stuk leer dat gemaakt wordt van de binnenkant van de huid. Het materiaal is hierdoor super zacht en daardoor inderdaad ook een stukje kwetsbaarder. Suède ziet er bijna uit als stof en staat daardoor bij vele outfits ontzettend leuk! Zo kun je een outfit met een paar gave suède boots een super stoere uitstraling geven. Of juist een classy look creëren met een paar lange zwart suède laarzen met hak.

Je wilt dan natuurlijk wel dat jouw paar suède pareltjes mooi blijven. In tegenstelling tot glad leer kan suède niet worden opgepoetst of ingevet. Doe je dit wil, dan gaat het materiaal ontzettend glanzen en ontstaan er vaak lelijke vlekken. Het is dus belangrijk om het juiste type onderhoud te kiezen.

Het is belangrijk om schoenen regelmatig in te sprayen tegen vocht en vuil. Dit is ook zeker het geval bij suède. Spray jouw schoenen regelmatig in met een speciale suède spray om ze mooi te houden. De spray voorkomt dat vlekken meteen diep in het materiaal trekken.

Mocht er toch een vlek op jouw stappers zijn gekomen? Gebruik dan een speciaal suède gummetje om deze voorzichtig weg te gummen. Ook kan het gebeuren dat het materiaal wat structuur verliest. Gebruik dan een suède borsteltje om deze structuur terug te brengen. Vermijd liever de borsteltjes met ijzeren haartjes, want deze kunnen zorgen voor lelijke krassen!

Met deze basisregels voor het onderhoud moet het lukken om jouw suède stappers mooi te houden. Moeite met het vinden van het juiste onderhoud? Kom dan gerust eens langs in een van onze winkels voor het beste advies! 

nelson-blog-nelson-het-sude-seizoen-3.jpg

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag