donderdag 19 april 2018

Het Orange Babies Home is af!

In februari 2017 was het dan zover. De bouw van het Orange Babies Home in Namibië in samenwerking met Nelson. In de afgelopen maanden is er hard gewerkt om het huis af te krijgen. Dit huis zal een thuis vormen voor 40 kinderen van de Vyf Rand School in Okahandja. Het huis is inmiddels af, maar kan helaas nog niet bewoond worden. Hoe dat zit vertellen we je in dit blog!

nelson-blog-nelson-het-orange-babies-home-is-af-2.jpg Welke kinderen komen er te wonen?
De 40 kinderen die in het Orange Babies Home zullen komen wonen zijn door Community Mothers geselecteerd uit het Orange Babies Child Development Programme. Dit programma werd opgericht om kwetsbare kinderen van de Vyf Rand Camp Community te ondersteunen. De kinderen uit deze community zijn wees of hebben geen veilige plek om op te groeien. Er worden maaltijden aangeboden en ieder kind heeft een Community Mother toegewezen gekregen. Zij begeleid de kinderen en helpt ze met o.a. huiswerk en persoonlijke hygiëne.

Hoe staat het er nu voor?
Voordat het huis bewoond mag worden, is het wachten op vergunningen van de gemeente en het ministerie van Gezondheid en Onderwijs. Daarna zullen de deuren voor de 40 bewoners geopend worden. 

Opvang voor de kinderen
Ondanks dat de kinderen nog niet in het huis terecht kunnen, wordt er natuurlijk wel goed voor ze gezorgd. Er is veel extra aandacht aan deze groep kinderen. Zo worden ze dagelijks gemonitord, is er een naschools programma en krijgen ze extra psychosociale- en financiële ondersteuning waar nodig. Denk hierbij aan traumaverwerking, kleding, transport en voeding. Daarnaast doen de Community Mothers regelmatig huisbezoeken om de veiligheid van het kind te controleren.

Benieuwd hoe het huis er uit ziet? Bekijk onderstaande video voor een impressie van de omgeving, het huis en de kinderen!

Video door Adrian Kuipers

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer