donderdag 28 juli 2016

Herenschoenen voor op vakantie

De zomervakantie is begonnen en dat betekent dat er volop gereisd gaat worden de komende tijd. Vele zonnige bestemmingen zullen worden bezocht en ook in Nederland laat het zonnetje zich af en toe zien. Of je nu op vakantie gaat in eigen land of een verre reis gaat maken, goed schoeisel om de vakantie door te komen mag hoe dan ook niet ontbreken.

Welke schoenen er mee mogen in de koffer wordt natuurlijk veelal bepaald door de bestemming en het type vakantie. Er zit natuurlijk nogal wat verschil tussen een strandvakantie, een citytrip of een avontuurlijke vakantie naar een exotisch land. Toch zijn een paar bad- of teenslippers nooit overbodige luxe. Deze kunnen worden gedragen naar het zwembad en naar het strand maar bijvoorbeeld ook binnen de accommodatie of gewoon om even makkelijk aan te schieten wanneer nodig. 

De avontuurlijke en actieve vakantie

Niet iedereen kiest voor een typische zon, zee en strand vakantie en dat is natuurlijk alleen maar leuk! Voor de avontuurlijke en hiermee vaak ook actieve vakantie mogen een paar stevige stappers natuurlijk niet ontbreken. Ga je op vakantie naar een land waar je misschien wel off road gaat wandelen of waar de straten en wegen niet helemaal netjes recht zijn zoals hier? Kies dan voor een paar schoenen of sandalen met een wat grover profiel zodat je overal de beste grip hebt. Ecco heeft bijvoorbeeld verschillende off road sandalen in de collectie die weleens geschikt kunnen zijn voor dit type vakantie. Gaat je vakantie vooral bestaan uit sportieve activiteiten? Kies dan voor een paar Skechers voor het ultieme comfort. 

De citytrip

Wie denkt aan een citytrip denkt aan veel bekijken en dus ook aan veel lopen! Hierbij zijn een paar comfortabele schoenen dan ook geen overbodige luxe. Kies voor een paar lekker zittende sneakers waar je gemakkelijk een hele dag op kunt lopen. Ook is het vaak een voordeel als de schoenen die je draagt niet al te zwaar zijn aan de voeten en ze een beetje dempen. Kies bijvoorbeeld voor een paar Ecco Intrinsic. Deze schoenen zijn lichtgewicht en super comfortabel. Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor een paar klassieke canvas sneakers zoals Converse All Stars of Vans, want ook deze zijn altijd goed en ook nog een gemakkelijk overal bij te combineren. 

De strandvakantie
Staat jouw vakantie helemaal in het teken van lekker uitrusten, helemaal niets doen en ultiem genieten van het weer en het strand? Dan zijn een paar makkelijke slippers van Birkenstock of Havaianas alles wat je nodig hebt. Comfortabel, makkelijk en kunnen wel tegen een stootje. Ook passen deze slippers natuurlijk overal bij. Toch liever dichte schoenen aan de voeten? Kies dan voor een paar espadrilles van Havaianas voor iets meer stevigheid. Omdat deze van canvas zijn, zijn ze nog steeds goed geschikt voor warme temperaturen. Ga je ’s avonds lekker uit eten en wil je er toch iets nettere schoenen dragen? Kies dan voor een paar gemakkelijke instappers zoals die van Bugatti

De camping 
Een vakantie op de camping draait vaak om gemak. Lange avonden gezellig buiten zitten en spelletjes doen en in de ochtend in alle vroegte met z’n alle ontbijten. Een paar makkelijke schoenen of slippers zullen voor dit type vakantie dan ook voldoen. Crocs zijn weer terug van weggeweest en ideaal voor op de camping, omdat ze tegen water kunnen en natuurlijk makkelijk aan en uit gedaan kunnen worden. Ook kan er gekozen worden voor een paar Birkenstocks. Deze slippers bieden een goede ondersteuning en kunnen dus ook makkelijk worden gedragen als er een dagje op uit wordt getrokken. Verder zijn een paar lichtgewicht sneakers zoals die van Nike natuurlijk nooit weg! 

Misschien vergt het kiezen van het juiste type schoen voor de ene vakantie iets meer aandacht dan voor de andere, maar met de ruime collectie herenschoenen bij Nelson is er voor iedere vakantie wel de perfectie schoen te vinden. Kom gezellig langs in een van onze winkels of shop gemakkelijk online. Alvast een fijne vakantie! 


nelson-blog-nelson-herenschoenen-voor-op-vakantie-2.jpg

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag