dinsdag 15 januari 2019

Goede voornemens: zo geef je je schoenen een frisse start

De kop van 2019 is er inmiddels alweer af, maar het is nooit te laat om te beginnen met je goede voornemens. Het nieuwe jaar is namelijk niet alleen een frisse start voor jezelf, maar ook een voor je schoenen. In dit blog lees je hoe je je schoenen een frisse start geeft!

Schoonmaken
Ja, helaas. Ook je schoenen kunnen wel eens een goede schoonmaakbeurt gebruiken. Zoek al je schoenen bij elkaar en ga er eens goed voor zitten. Maak een sopje van warm water en een beetje afwasmiddel, leg een oude tandenborstel en een schuursponsje klaar en het schoonmaken kan beginnen. Haal eventueel de veters uit je schoenen zodat je overal goed bij kunt komen. Met de zachte kant van het sponsje kun je alvast het ergste vuil van je schoenen verwijderen. Voor de zoolranden gebruik je de oude tandenborstel, of de schuur kant. Lukt het niet om ze helemaal schoon te krijgen? Gebruik dan de Bama Sneaker Care. Dit is een foam, die je over je schoenen spuit. Even laten intrekken en hierna kun je beginnen met het poetsen met een zachte doek. Voor de zoolranden kun je het beste de Bama Sneaker Clean gebruiken. Door het grove sponsje aan het uiteinde van de flacon kun je het vuil als het ware een beetje van de randen af ‘schuren’. Beiden producten vindt je in jouw dichtstbijzijnde Nelson winkel.

Beschermen
Nu je schoenen weer helemaal schoon zijn is het natuurlijk wel zo fijn als ze dat ook blijven. Zijn je schoenen van suède? Borstel ze dan nog even op met een suède borstel. Lederen schoenen poets je nog even mooi met een voedende schoencrème. Hierna spray je je schoenen in met een water- en vuil afstotende spray. Met de Power Protector bescherm je glad lederen, suède en nubuck schoenen tegen water, vuil, sneeuw en zout. Zijn je schoenen van andere materialen? Dan kun je het beste een combi verzorgingsspray gebruiken zoals deze, of gebruik een Sneaker Protect Spray. Spray op een afstand van ongeveer 30 cm een dun laagje, even laten drogen en herhalen. Zo zijn je schoenen weer optimaal beschermd tegen water en vuil!

Geschreven door

Isa

Isa

Blogger, Medewerkster Nelson Julianadorp