dinsdag 2 januari 2018

Goede voornemens: zo gaan jouw schoenen het hele jaar mee!

Goede voornemens, wie heeft ze niet? Ieder jaar stellen we onszelf verschillende doelen om in het nieuwe jaar naartoe te werken. Januari is dé maand om een begin te maken aan de realisatie van deze doelen. Iedere stap die je neemt is er een en deze stappen maak je natuurlijk – letterlijk – niet zonder je geliefde schoenen. Weten hoe je je schoenen het hele jaar mee laat gaan? Kijk met ons mee!  

1. Uitzoeken
De eerste stap naar het realiseren van jouw schoenendoel is het uitzoeken van de paren die je al hebt. Maak een selectie van de paren die je veel draagt en welke minder. Misschien kunnen er zelfs wel een aantal paren weg of kom je tot de conclusie dat er echt nog een paar musthaves ontbreken Op deze manier heb je het overzicht en weet je precies wat je wel en niet in je kast hebt staan. Ter voorbereiding van de volgende stap kun je ook meteen kijken naar alle onderhoudsproducten die je wel of niet hebt liggen. Tip: onderhoudsproducten kunnen over de datum raken, dus kijk ook eens naar of de producten nog ‘goed’ zijn en dus nog functioneren zoals ze zouden moeten.

2. Onderhouden

Als de selectie eenmaal is gemaakt, kun je door naar stap 2: onderhoud. Om schoenen mooi te houden verdienen ze de nodige aandacht. Leren schoenen moeten regelmatig worden gepoetst en ook nubuck en suède schoenen moeten regelmatig worden geborsteld of worden behandeld met een speciale conditioner. Vergeet ook het insprayen niet! Tijdens de vorige stap heb je al uitgezocht welke producten je in huis hebt en welke nog gebruikt kunnen worden. Ben je erachter gekomen dat je niet de juiste producten in huis hebt? Laat je dan vooral adviseren in de winkel over de materialen, zodat je je schoenen op de juiste manier kunt behandelen. Het juiste onderhoud zorgt er namelijk voor dat het materiaal niet uitdroogt en dat het materiaal beschermt is tegen vocht, vuil en vlekken. Op deze manier gaan je schoenen een stuk langer mee!  3. Opbergen
Heb je al je schoenen behandeld met de juiste producten? Dan zijn ze klaar om te worden opgeborgen. Wat voor jou de meest handige manier is om jouw pareltjes op te bergen verschilt natuurlijk per persoon. Denk bijvoorbeeld aan het simpel stapelen van schoenendozen, maar en zijn ook schoenenkasten of schoenenrekken verkrijgbaar. Óf bekijk onze video en maak er zelf één! Hoe je ze ook opbergt, zorg dat je het doet, want je wil natuurlijk niet dat jouw pareltjes staan te verstoffen!

4. Wisselen
Als bovenstaande stappen allemaal zijn uitgevoerd, nog een laatste tip om jouw schoenen het hele jaar mee te laten gaan. Het wisselen van schoenen gebeurt niet altijd, maar is wel van belang! Niet alleen is het beter voor je houding, maar ook voor je schoenen. Het is niets nieuws dat voeten transpireren en als je iedere dag dezelfde schoenen draagt, kan de binnenkant van de schoen niet goed drogen. Hierdoor kunnen vervelende geurtjes ontstaan, maar ook het binnenwerk slijt een stuk sneller. Het is dus zaak om regelmatig van schoenen te wisselen, zodat je extra lang van je geliefde paren kan genieten!

Alle bovenstaande stappen uitgevoerd? Dan weten we zeker dat je jouw schoenendoel voor 2018 gaat bereiken! 

Geschreven door

Cindy

Cindy

Blogger, Medewerkster Ecco store Den Haag