donderdag 12 januari 2017

Goede voornemens voor je schoenen & voeten!

Het nieuwe jaar is alweer eventjes begonnen… Maar doe jij ook aan goede voornemens? Laat voor 2017 je goede voornemens eens in het teken staan van je voeten en schoenen! Ze brengen je immers overal waar jij maar wilt en hebben het soms zwaar te verduren. Hoog tijd om je voeten en schoenen dus in 2017 in het zonnetje te zetten. 
Begin dit jaar met het onderhouden van je leren schoenen! Zo blijft het materiaal van je schoenen mooi, en gaan je schoenen veel langer mee. Het is belangrijk om je schoenen altijd goed schoon te houden met een reinigingsschuim om vlekjes en vuil te verwijderen. Vervolgens kun je de schoenen voeden en tenslotte beschermen tegen regen en vuil met een impregneer spray. Let goed op welke onderhoudsmiddelen je gebruikt om het leer te voeden. Ieder soort leder heeft zijn eigen kenmerken, en dus ook zijn eigen voeding nodig. Zo gebruik je op gevet leer een wax of olie conditioner. Glad leren schoenen poets je met een schoencrème. De medewerkers in de Nelson winkels helpen je hier graag mee verder, schroom niet om vragen te stellen over het onderhoud van je schoenen!
Besteed niet alleen aandacht aan je schoenen, wees ook eens lief voor je voeten. Je brengt heel de dag op je voeten door en stopt ze soms in de lastigste schoenen. Daarom mogen zij in 2017 ook wat beter verzorgt worden! Ten eerste is het belangrijk alleen nog goed passende schoenen te kopen, om eelt en blaren te voorkomen. Je verzorgt je voeten goed door ze af en toe eens te scrubben en ze vervolgens te laten weken in een voetenbadje met lauwwarm water en zeezout. Vervolgens kun je de nagels het beste recht afknippen, om ingegroeide teennagels en pijnlijke huid te voorkomen. Tenslotte kun je ze lekker insmeren met een voetencrème, wat de huid lekker zacht maakt en eelt of kloofjes kan behandelen. Deze handelingen zijn niet alleen goed voor je voeten, maar zorgen ervoor dat je helemaal ontspant!
Zorg ervoor dat je deze goede voornemens gedurende het hele jaar volhoudt. Zo loop je nooit op afgetrapte schoenen en zijn je voeten het hele jaar door toonbaar!

Geschreven door

Claudia

Claudia

Blogger, Medewerkster Ecco Store Rotterdam Lijnbaan