maandag 30 april 2018

Gezien op de catwalk

Moderosa, oftewel Roos-Anne van Dorsten, is dé specialist als het gaat om fashiontrends. Op haar persoonlijke Instagrampagina @moderosaofficial deelt ze dagelijks alles over mode. Wij vroegen haar wat je deze zomer echt in de kast moet hebben!

nelson-blog-nelson-gezien-op-de-catwalk-2.jpg ‘Mijn grootste inspiratie haal ik uit de streetstyle tijdens Fashion Week. En dan ben ik vooral fan van Paris Fashion Week. Aan de honderden mooie, hippe dames die gekleed zijn in de nieuwste designs, kun je vaak al afzien wat komend seizoen de trends gaan worden. Want tijdens Fashion Week zorgen designers ervoor dat grote influencers hun nieuwste collecties dragen. De foto’s hiervan gaan naar alle grote tijdschriften en fashion websites. Omdat het op dat moment nog niet verkrijgbaar is – en dus onbereikbaar – wordt er een hype gecreëerd. Zo ontstaat de trend en wil iedereen dat ene paar schoenen zien te krijgen. Natuurlijk sta ik als eerste in de rij om die parel te bemachtigen!

De schoenen van het seizoen
Op de catwalk zien we dit jaar ontzettend veel verschillende trends. Leuk, want zo zit er voor iedereen iets bij. We zien veel comfortabele schoenen zoals sneakers, maar dan wel met net even een gekke twist zoals een dikke platformzool. Daarnaast zien we ook erg veel booties, die in de zomer gedragen worden met leuke jurkjes voor de perfecte festival look! Sandalen blijven we ook zien. Dit jaar veel espadrille-achtige sandalen, met bijvoorbeeld een platformzool of een sleehak voor dames die het liever wat hogerop zoeken. De gekste trend die we op de catwalk zagen, is de ouderwetse badslipper met faux fur details. Superleuk als je net even wat anders wilt, ik houd ervan!

De trends
Om het wat makkelijker voor je te maken zet ik alle schoenentrends even op een rijtje! Je winterboots draag je in het nieuwe seizoen gewoon door onder je zomerse jurkjes. Daarnaast zien we veel ‘athleisure’,
wat wil zeggen dat je casual en sportief gekleed gaat. Alle skatergirls onder ons kunnen ook hun lol op, want sneakers van Vans, Nike en Puma zien we volop in de nieuwe collectie. Het liefst in een fijne  pastelkleur, want ook dat is een trend voor komende zomer. Of zoek een paar sneakers met parels, stenen en glitters! En wil je graag langer lijken, maar houd je wel van comfort? Schaf dan zeker een paar platformsneakers aan. Ga stijlvol naar het zwembad met een paar hippe poolslides en schuif aan bij het diner met een paar muiltjes of loafers. Tot slot is de zomer natuurlijk niet compleet zonder een paar sandalen met wellicht wel een mooie sleehak.

Mijn top 3
Qua trends gaan we dit seizoen veel romantische jurkjes zien. Eigenlijk kun je elke schoenentrend hier wel bij dragen, maar probeer een keer die stoere boots in plaats van een veilige sandaal om je look net wat leuker te maken. Of ga in plaats van een platte sneaker voor een platformsneaker en combineer deze met een straight jeans en een leuk t-shirt. Schoenen maken je look compleet, dus daar mag je zeker een beetje mee uitpakken!

Ik ben trouwens as we speak mijn parels aan het inpakken voor een heerlijke vakantie. Welke trends er in mijn koffer meegaan? Instappers die ik zo aan kan schieten als ik 's ochtends naar het ontbijt loop en die er ook nog eens superfancy uitzien. Platformsneakers met espadrillezool, omdat deze mijn benen nog langer doen lijken en leuk staan bij al mijn zomerse looks. En tot slot poolslides, want ik wil natuurlijk ook fashionable richting het zwembad lopen!’

Geschreven door

Sanneke

Sanneke

Blogger, Social Media / Content Marketeer